gær eller 1 tsk. tørgær25 g. gær eller 1 tsk. tørgær
1.5
dl.
mælk1.5 dl. mælk
450
g.
god hvedemel450 g. god hvedemel
1
tsk.
salt1 tsk. salt
40
g.
sukker40 g. sukker
1
æg1 æg
50
g.
smør blødgjort50 g. smør blødgjort
Glasur: Glasur:
2
spsk.
lunet mælk2 spsk. lunet mælk
25
g.
sukker25 g. sukker
Opskrift:
opløs gæren i håndvarm mælk med salt - lad stå 5 min for frisk gær/15 for tør.
Bland mel og 40 g sukker i en skål. Lav en fordybning i melet og hæld gær i, resten af mælken og det hele æg.
Rør sammen og ælt på melet bordplade, til dejen er smidig. Ælt derpå smørret ind i dejen.
Læg dejen i en ren skål, dæk med et fugtigt viskestykke, og stil lunt 1 time.
Sæt ovnen på 200 grader (185 hvis varmluftovn)
Ælt dejen igen og del i 16 lige store stykker. Form dem til aflange boller og læg dem på bagepapir eller en melet bageplade. Lad dem hæve på køkkenbordet i 20 minutter, og bag dem så i 15 min., midt i ovnen.
Lad dem køle lidt på en bagerist.
Glasur:
Opløs 2 spsk. sukker i 2 spsk. lunken mælk og brug en bagepensel til at pensle bollerne.
Tips:
Pains au lait betyder brød af/med mælk
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(1 stemmer)
Opskriften er vist 6349 gange, og udskrevet 102 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider