Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Pains au lait

Pains au lait, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :



Ingredienser:
25 g.gær eller 1 tsk. tørgær
1.5 dl.mælk
450 g.god hvedemel
1 tsk.salt
40 g.sukker
1 æg
50 g.smør blødgjort
 
 Glasur:
2 spsk.lunet mælk
25 g.sukker
 
Opskrift:
opløs gæren i håndvarm mælk med salt - lad stå 5 min for frisk gær/15 for tør.

Bland mel og 40 g sukker i en skål. Lav en fordybning i melet og hæld gær i, resten af mælken og det hele æg.

Rør sammen og ælt på melet bordplade, til dejen er smidig. Ælt derpå smørret ind i dejen.

Læg dejen i en ren skål, dæk med et fugtigt viskestykke, og stil lunt 1 time.

Sæt ovnen på 200 grader (185 hvis varmluftovn)

Ælt dejen igen og del i 16 lige store stykker. Form dem til aflange boller og læg dem på bagepapir eller en melet bageplade. Lad dem hæve på køkkenbordet i 20 minutter, og bag dem så i 15 min., midt i ovnen.

Lad dem køle lidt på en bagerist.

Glasur:
Opløs 2 spsk. sukker i 2 spsk. lunken mælk og brug en bagepensel til at pensle bollerne.

Tips:

Pains au lait betyder brød af/med mælk


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 6224 gange,
og udskrevet 94 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu