Chokoladeovertræk, grundopskrift

Chokoladeovertræk, grundopskrift, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Kage tilbehørRet : Kage tilbehør - Glasur

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandKilde : Augustenborgs opskriftsamling

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
 Chokoladeovertræk:
 Chokolade
 
Opskrift:
Chokoladen skal være af høj kvalitet med et højt indhold af kakaosmør og kakaomasse. Spisechokolade egner sig ikke til overtræk

Opløs chokoladen brækket i mindre stykker i et lunt vandbad (vandtemperatur ca. 50 grader) Rør chokoladen ud. Denne skal have en temperatur på ca. 40 grader.

Udskift det lune vand til koldt vand, og nedkøl chokoladen til ca. 30 grader.

Kasser det kolde vand. Fyld atter lunt vand i, ca. 34 grader varmt, for mellem 32 - 34 grader har chokoladen den rette arbejdstemperatur. Hold temperaturen konstant mens der arbejdes med chokoladen.


karakterer:
Opskriften er vist 26656 gange,
og udskrevet 132 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.1    (10 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Skipper57  -  2016-04-09 14:27:51
Hvis din spisechokolade har et kakao indhold på 75% eller mere end kan du benytte den som overtræk chokolade. Fremgangsmåde: Med en stor (foreskære-)kniv eller ligende skæres chokoladen i små stykker, desto mindre desto bedre. Vandbad; 2 gryder hvor den mindste gryde har to hanke som kan "hænge" på kanden af den større gryde, hæld koldt vand i den store gryde indtil inder-gryden flyder, der må IKKE komme vand i inder-gryden ikke en dråbe!. Sæt komfurets temperatur til maksimum og sæt gryderne over, med et stegetermometer holder du øje med vandets temperatur bør ikke overstige 40°C, skru ned for varmen til minimum flamme, tilsæt chokoladestykkerne til inder-gryden, temperaturen vil sænke sig til omkring 30-35°C og det er heldigt, for det er vores arbejdstemperatur, hold øje med temperaturen medens chokoladen smelter, vi sigter efter en arbejdstemperatur på 30-34°C ikke højere, skulle vandets temperatur stige højere end angivet, fjerner du gryden fra flammen og venter til den er faldet til arbejdstemperatur. Note. Du kan evt.. fjerne inder-gryden med den smeltede chokolade og køle den lidt på køkkenbordet eller i et koldt vandbad kort. Producere du overtrækschokolade er chokoladen klar til brug, du kan pensle og dyppe dit produkt i chokoladen, bliver chokoladen for stiv eller sej til at arbejde med er det tilbage i vandbadet og hæve temperaturen til arbejdstemperatur. Hvis du ønsker at benytte chokoladen som overtræk til en kage vil du formodentlig foretrække at chokoladen er lidt blød at skære i, det opnår du ved at tilsætte 1/2 tsk. smør per 100 g chokolade. Note. Chokoladeovertræk til kager, her kan du benytte en chokolade med 55% kakao indhold, mørk chokolade er den sundeste, men smag og behag er som vi ved forskellig.