Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Grov limpa

Grov limpa, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Sverige

SverigeIndsendt :



Ingredienser:
 Skoldning:
7 dl.vand
5 dl.fuldkornsmel
2 dl.hørfrø
 
 Surdej
1 msk.honning
25 g.gær
2 dl.vand
3 dl.Fuldkornsmel
 
 Dej
0.5 dl.olie
0.5 dl.honning
25 g.gær + lidt vand
1 msk.salt
2 dl.solsikkekerner
4 dl.kogte bygkerner
13-15 dl.hvedemel
 
Opskrift:
Dag 1:
Koge oppe vandet og slå der over mel og hørfrø i en bunke. Rør om og arbejde skoldningen til den er vel blandet. Dæk over og lad stå i stuetemperatur. Rør sammen surdejen i en anden bunke. Dæk over og stil varmt. Koge bykernerne efter anvisningen på pakningen.

Dag 2:
Hæld skoldningen og surdej i en stor bunke. Rør ud gæret i lidt vand og rør den sammen med øvrige ingredienser. Arbejde dejen smidig og lad hæve i 30 min. Arbejde dejen og del den i to dele. Form hver del til to limpor, som lægges i smurte forme. Hæv brødet til kanten af formen. Bage i nederste del af ovnen i 15 min i 225 grader og herefter 40 min i 175 grader. Læg folie over når limporna fået fin farve. Stjälp oppe bröden snarest og indpakke i de i viskestykke. Skær først i dem efter et døgn. Lad dem modne 2 døgn inden dybfrysning.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 8830 gange,
og udskrevet 114 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Vibeke Kok, UMEÅ  -  2008-04-29 11:04:45
Oversætningsfejl: "Bunke" på svensk betyder "skål" på dansk! Det blir et værre søleri hvis man lægger ingredienserne i en dansk bunke på bagebordet! Læg dem altså i en skål og undgå slasket.