Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Svenske Limpa

Svenske Limpa, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 Portioner

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød, boller og kiks

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Sverige

SverigeIndsendt :



Ingredienser:
 Til surdejen:
2 dl.vand
25 g.gær
1 msk.honning
2-3 dl.rugmel
 
 Til skållningen:
1 l.vand
1 l.fint rugmel
2 msk.kommen
3 dl.vand
 
 Til slutliga dejen:
25 g.gær + 0.5 dl. vand
1.5 dl.mørk sirup
2 tsk.salt
1.5-2 l.hvedemel
 
Opskrift:
Surdej:
Bland vand, gær, honning og rugmel. Dæk dejen med plast og lad dejen stå i stuetemperatur mindst en dag men gerne længere.

Skoldning:
Kog vandet op og hæld der over rugmelet i en stor bunke. Arbejde eller slå dejen kraftigt med en stor træske eller 5 min i en stor køkkenmaskine. Dæk til. Koge kummen op i vandet. Lad stå og køle til dejen skal blande. Rør surdejen i det skoldede rugmel når det har svalet til 37 grader. Lad hæve mindst en time.

Slutdej:
Rør ud gæren i vandet. Tilsæt gær, kommen med kogevandet, sirup og salt til skoldningsdejen. Arbejde hvedemel i til en meget fast dej. Dejen må arbejdes meget kraftigt. Dæk dejen og lad den hæve en time.

Læg dejen på et melet bord og ælt den let. Del i to dele hvilket formes til runde og sprækkefrie limpor. Smør pladen bare under limporna. Prik med gaffel og hæv limporna langsomt 40-60 min.

Sæt limporna på nederste rille i 225 grader C. Bag i 15 min med bare undervarme hvis det er muligt læg bagepapir over limporna de første 15 min. Sænk temperaturen til 175 grader C med både over og undervarme. Bag i 40 min til. Pensel limporna med letmælk mod slutningen af bagningen således at de bliver blanke.

Lad limporna køle langsomt under et viskestykke.

Tips:

De skal modne 1-2 om dagen inden de skærs i skiver. Limporna har lang holdbarhed uden frysning.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 10179 gange,
og udskrevet 138 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Lennart  -  2018-12-20 20:39:26
Hvad mener i 🤔

Vibeke Kok, UMEÅ  -  2008-04-29 11:14:47
Oversætningsfejl: "Bunke" hedder "skål" på dansk! (En dansk bunke hedder en hög på svensk!)