grofthakkede krydderurter (f.eks. dild - persille og estragon)2 dl. grofthakkede krydderurter (f.eks. dild - persille og estragon)
2
porrer2 porrer
5-6
gulerødder5-6 gulerødder
1
tsk.
raps- eller olivenolie1 tsk. raps- eller olivenolie
1-2
dl.
vand eller bouillon1-2 dl. vand eller bouillon
Opskrift:
Krydr laksen med lidt salt og peber og pak hvert stykke ind i bagepapir. Bag laksen i ovnen ved 200 grader i 15-20 min. afhængig af tykkelsen.
Skyl linserne og kog dem i letsaltet vand i 15-20 min. til de er møre. Afdryp linserne og bland dem med finthakket hvidløg, citronskal og hakkede krydderurter.
Skær porrer og gulerødder i mindre stykker og svits dem i olien. Tilsæt lidt bouillon og lad dem simre ved svag varme til de er møre. Server grønsagerne til laksen sammen med linserne.
Spis evt. også brød til.
Tips:
Linser kan erstattes af ris eller bulgur. Bulgur spises meget i Nordafrika og Mellemøsten og er hvedekorn der er kogt, tørret, afskallet og malet groft. Smager i øvrigt dejligt.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.5
(3 stemmer)
Opskriften er vist 13445 gange, og udskrevet 235 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider