Laksesteak med grønt

Laksesteak med grønt, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksesteak

Ukendt oprindelseslandKilde : Hjerteforeningen

Indsendt :     

Ingredienser:
4 stykker laks á ca. 100 g
250 g.små grønne linser
 salt
 peber
1 fedhvidløg
2 spsk.finthakket citronskal
2 dl.grofthakkede krydderurter (f.eks. dild - persille og estragon)
2 porrer
5-6 gulerødder
1 tsk.raps- eller olivenolie
1-2 dl.vand eller bouillon
 
Opskrift:
Krydr laksen med lidt salt og peber og pak hvert stykke ind i bagepapir. Bag laksen i ovnen ved 200 grader i 15-20 min. afhængig af tykkelsen. Skyl linserne og kog dem i letsaltet vand i 15-20 min. til de er møre. Afdryp linserne og bland dem med finthakket hvidløg, citronskal og hakkede krydderurter. Skær porrer og gulerødder i mindre stykker og svits dem i olien. Tilsæt lidt bouillon og lad dem simre ved svag varme til de er møre. Server grønsagerne til laksen sammen med linserne. Spis evt. også brød til.

Tips:

Linser kan erstattes af ris eller bulgur. Bulgur spises meget i Nordafrika og Mellemøsten og er hvedekorn der er kogt, tørret, afskallet og malet groft. Smager i øvrigt dejligt.





karakterer:
Opskriften er vist 14492 gange,
og udskrevet 255 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (3 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu