Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Laksesteaks med hvidvins-basilikum sauce

Laksesteaks med hvidvins-basilikum sauce, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Hovedretter med fisk

Hovedingrediens : LakseFisk - Laksesteak

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Laksesteaks med hvidvins-basilikum sauce, billede 4 Laksesteaks med hvidvins-basilikum sauce, billede 1 Laksesteaks med hvidvins-basilikum sauce, billede 2 Laksesteaks med hvidvins-basilikum sauce, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
4 Laksesteak 1 laksesteak vejer ca. 200 gram
Citronsaft. friskpresset 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 spsk. Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

   
  Sauce:
20 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
200 gram Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
2 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
3 dl. Hvidvin. tør 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 tsk. Basilikum, tørret
1 bdt. Basilikum, frisk 1 bundt frisk basilikum vejer ca 25 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
  Tilbehør
500 gram Båndpasta, frisk
   
Opskrift:
Sauce:
Varm smørret op i en gryde, hak løg og hvidløg. Svits løg og hvidløg til de er blanke, ikke brunt. Kom hvidvinen på og kog den ned til under det halve. Tilsæt piskefløde og tørret basilikum og kog saucen yderligere ind til den har en tykkere konsistens. Smag til med salt og peber og tilsæt i sidste øjeblik frisk basilikum inden servering. Den friske basilikum skal kun have 1-2 minutter - ellers mister den sin grønne farve og taber smag. Saucen blendes, men en stavblender inden servering.

Steaks:
Varm en blanding af olie og smør op på panden. Krydr laksen med salt og peber og steg dem 4-5 minutter på hver side (afhængig af tykkelsen). Når laksen er vendt på panden, presses lidt citronsaft ud over den stegte side. Vend fisken igen, når den anden side er stegt og giv og den lidt presset citronsaft. Krydr evt. med mere salt og peber.

Serveres hurtigt mens fisken og saucen er varm.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.9    (17 stemmer)

Opskriften er vist 58707 gange,
og udskrevet 2204 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 13115 (3122 kcal)
KJ pr. Pers. 3278 (780 kcal)
Vægt ialt 2031 gram
Vægt pr. Pers. 507 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 645 KJ (153 kcal)
Protein 9.7 gram
Fedt 10.9 gram
Kulhydrat 15.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

ALM  -  2012-01-15 19:47:48
Lækker sauce. Jeg damper laksesteaks i ovnen (200 grader) i en foliebakke i 20 min med krydderier, limeskræl, citron og en sjat hvidvin i bunden. Den her sauce kan man bruge koldt også evt. Til forret med rugbrød og laks (koldt).

Gitte W  -  2009-09-06 20:59:15
Jeg havde ikke hvidvin, brugte 1/2 spsk. hvidvinseddike, 1/2 spsk. hvid balsamicoeddike, 1 spsk. sukker 2,5dl vand, Det blev super godt.

anne bech  -  0000-00-00 00:00:00
God og nem opskrift. Saucen er perfekt.