Fasan a la Normande
Hovedingrediens : Hønsefugle - Fasaner Oprindelsesland : Frankrig Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Gnid fasanerne med salt og peber og brun dem hurtigt på panden i halvdelen af smørret og tag dem op.
Skræl æblerne og fjern kernehuset. Snit dem i tynde både og steg dem gyldne på panden i resten af smørret. Æblebådene fordeles derefter i et smurt, ovnfast fad og fasanerne arrangeres ovenpå. Panden koges af med calvados og hældes over. Dæk med folie. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 15-20 minutter. Tag folien af og bland piskefløde og citronsaft og hæld det ved. Drys med lidt salt, læg folie over igen og steg ca. 35 minutter. Calvados sauce: Sky og æbler blendes og koges op. Smages til med calvados, hvidvin, salt og peber. Råstegte kartofler: Kartoflerne skrælles og skæres i både, vendes med olie, salt og peber og bages sammen med fasanerne, 45-60 minutter. Tips: Pa på når du hælder calvados på at den ikke antænder. Brug evt. æblejuice sammen med eller i stedet for calvados. |
|
Opskriften er vist 70417 gange,
og udskrevet 2512 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.7 (19 stemmer) |
|
Kommentarer Ib - 2014-12-19 18:56:52 Hvad fanden skal man gøre med resten af smøret Lillemor - 2011-10-29 03:57:20 Kan varmt anbefales og Irma har masser af fasan hvis i bor i storbyen og ik kender en jæger Per - 2009-10-27 18:53:47 Hvis du ønsker en gennemstegt fasan skal den have noget længere tid, denne bliver rosa og dejlig saftig. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne