Fasan a la Normande

Fasan a la Normande, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Ovnsteg - Ovnstege

Hovedingrediens : Hønsefugle - Fasaner

Oprindelsesland : Frankrig

FrankrigIndsendt :      Red :
Fasan a la Normande, billede 4 Fasan a la Normande, billede 1 Fasan a la Normande, billede 2 Fasan a la Normande, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 fasaner
100 g.smør
3 storesyrlige æbler
1 dl.calvados (æblebrændevin)
 
 Sauce:
3 dl.piskefløde
2 spsk.citronsaft
1 dl.calvados (æblebrændevin)
1 dl.hvidvin tør
 salt
 peber
 
 Tilbehør:
1000 g.kartofler
 olivenolie
 salt
 peber
 
Opskrift:
Gnid fasanerne med salt og peber og brun dem hurtigt på panden i halvdelen af smørret og tag dem op.

Skræl æblerne og fjern kernehuset. Snit dem i tynde både og steg dem gyldne på panden i resten af smørret.

Æblebådene fordeles derefter i et smurt, ovnfast fad og fasanerne arrangeres ovenpå.

Panden koges af med calvados og hældes over. Dæk med folie. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 15-20 minutter.

Tag folien af og bland piskefløde og citronsaft og hæld det ved. Drys med lidt salt, læg folie over igen og steg ca. 35 minutter.

Calvados sauce:
Sky og æbler blendes og koges op. Smages til med calvados, hvidvin, salt og peber.

Råstegte kartofler:
Kartoflerne skrælles og skæres i både, vendes med olie, salt og peber og bages sammen med fasanerne, 45-60 minutter.

Tips:

Pa på når du hælder calvados på at den ikke antænder. Brug evt. æblejuice sammen med eller i stedet for calvados.





karakterer:
Opskriften er vist 70417 gange,
og udskrevet 2512 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.7    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2014-12-19 18:56:52
Hvad fanden skal man gøre med resten af smøret

  -   2011-10-29 03:57:20
Kan varmt anbefales og Irma har masser af fasan hvis i bor i storbyen og ik kender en jæger

  -   2009-10-27 18:53:47
Hvis du ønsker en gennemstegt fasan skal den have noget længere tid, denne bliver rosa og dejlig saftig.