| |
|
Fasan a la Normande
Fasan a la Normande, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Alletiders Kogebog
|
2 | | fasaner2 fasaner | 100 | g. | smør100 g. smør | 3 | store | syrlige æbler3 store syrlige æbler | 1 | dl. | calvados (æblebrændevin)1 dl. calvados (æblebrændevin) | | | | | | Sauce: Sauce: | 3 | dl. | piskefløde3 dl. piskefløde | 2 | spsk. | citronsaft2 spsk. citronsaft | 1 | dl. | calvados (æblebrændevin)1 dl. calvados (æblebrændevin) | 1 | dl. | hvidvin tør1 dl. hvidvin tør | | | salt salt | | | peber peber | | | | | | Tilbehør: Tilbehør: | 1000 | g. | kartofler1000 g. kartofler | | | olivenolie olivenolie | | | salt salt | | | peber peber | | | |
| |
Gnid fasanerne med salt og peber og brun dem hurtigt på panden i halvdelen af smørret og tag dem op.
Skræl æblerne og fjern kernehuset. Snit dem i tynde både og steg dem gyldne på panden i resten af smørret.
Æblebådene fordeles derefter i et smurt, ovnfast fad og fasanerne arrangeres ovenpå.
Panden koges af med calvados og hældes over. Dæk med folie. Sæt fadet i ovnen ved 200 grader C. alm. ovn i ca. 15-20 minutter.
Tag folien af og bland piskefløde og citronsaft og hæld det ved. Drys med lidt salt, læg folie over igen og steg ca. 35 minutter.
Calvados sauce:
Sky og æbler blendes og koges op.
Smages til med calvados, hvidvin, salt og peber.
Råstegte kartofler:
Kartoflerne skrælles og skæres i både, vendes med olie, salt og peber og bages sammen med fasanerne, 45-60 minutter.
Tips:
Pa på når du hælder calvados på at den ikke antænder.
Brug evt. æblemost sammen med eller i stedet for calvados.
|
|
Bedømmelse af denne opskrift:
3.7
(19 stemmer)
Opskriften er vist 65238 gange, og udskrevet 2469 gange.
| |
|
|
Kommentarer
Ib - 2014-12-19 18:56:52 Hvad fanden skal man gøre med resten af smøret
Lillemor - 2011-10-29 03:57:20 Kan varmt anbefales og Irma har masser af fasan hvis i bor i storbyen og ik kender en jæger
Per - 2009-10-27 18:53:47 Hvis du ønsker en gennemstegt fasan skal den have noget længere tid, denne bliver rosa og dejlig saftig.
|
|