Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Brunsviger som bageren laver den (Stor)

Brunsviger som bageren laver den (Stor), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 24 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Bradepandekage

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Charlotte

Indsendt :


Brunsviger som bageren laver den (Stor), billede 4 Brunsviger som bageren laver den (Stor), billede 1 Brunsviger som bageren laver den (Stor), billede 2 Brunsviger som bageren laver den (Stor), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
0.5 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
50 gram Gær
3 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Kagecreme:
0.5 brev Kagecreme (pulver) maizena Et brev maizena kagecreme pulver indeholder 90 gram.

1 tsk. 4 gram.
1 spsk. 11 gram.
1 dl. 73 gram.
2 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
  Fyld:
150 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
300 gram Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
   
Opskrift:
Lun mælken, opløs gæren heri. Tilsæt salt, sukker, blødt smør og mel og ælt dejen godt igennem på din køkkenmaskine. Dejen skal være godt klistret. drys lidt mel over og stil til hævning ½ time.

Hæld 2 dl. mælk op i en skål. Drys de 45 g. cremepulver ned i mælken, mens der røres med en elpisker. Pisk i 2 minutter.

Rør det bløde smør sammen med farinen og vend kagecremen heri.

Rul dejen ud og læg den i en bradepande. Hæld fyldet ud over kagen og bag den ved 175 grader C. alm. ovn i cirka 25 minutter.

Tips:

Bradepandestørrelse ca. 35x40, den store bradepande fra ovnen.
Halv portion passer til en bradepande 23x33 cm


Beskrivelse:
Se kokkens favoritopskrift på Brunsviger

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (423 stemmer)

Opskriften er vist 636123 gange,
og udskrevet 22427 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 21443 (5105 kcal)
KJ pr. Pers. 893 (212 kcal)
Vægt ialt 1647 gram
Vægt pr. Pers. 68 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1301 KJ (309 kcal)
Protein 4.3 gram
Fedt 11.5 gram
Kulhydrat 48.0 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

jan  -  2020-03-26 17:38:37
lækker har bagt den til fruen en del gange j hun vil ha mere ja altså kage

Jimmi  -  2019-03-12 18:31:52
2 gang jeg forsøger. Første gang løb den over kanten og hele bunden blev simpelthen så hård samtidig brændt. Denne gang har har jeg lavet højere kanter og kun givet 12 minutter der passer dejen noget bedre. Dog ligner den langt fra dit billedet. Selve fyldet er. Her 2 gang. Os totalt flydende og ikke den lækre konsistens som på billedet som jeg netop søger. Jeg er ikke Fynbo for ingen ting 😅

Julie  -  2019-02-01 09:03:10
Den holder hver gang! Fantastisk opskrift

Maiken  -  2018-10-12 11:55:44
Den bedste opskrift på brunsviger - jeg har bagt den mange gange og med stor succes hver gang.

  -  2018-07-30 08:14:32
Super lækker og nem brunsviger, at lave. 10/10 stjerner herfra.

Marlene  -  2017-09-10 21:15:29
Kan man lave den dagen før, er den så stadigvæk god

Sonja   -  2017-07-30 18:17:03
Vi bruger aldrig andre opskrifter -det er den bedste brunsviger man kan få.

  -  2017-04-06 06:12:04
Bruger ALTID denne opskrift og den slår ALDRIG fejl :-)! Et trick jeg har tillært mig, er efter den første hævning, at rulle dejen ud i bradepanden og ligge det varmr fyld på , og lade det efterhæve 20 min - haps det er godt!

Trine H  -  2017-02-03 14:51:12
Utrolig nem at æave og smager fantastisk. Min søn på knap 5 lavede dagen og jeg stod for den varme del. Han er så glad for den at vi skal lave den på hans fødselsdag.

Jasmin  -  2017-01-07 17:30:39
Elsker denne kage denne kage gir glæde

Trine  -  2016-12-11 08:14:33
Nu har vi lavet denne brundsviger til alle fødselsdager og en sikker vinder! Smager super godt og gæster fra nær og fjern er også begejstret☺

Trine  -  2016-10-20 13:13:28
Vi har nu bagt denne Brunsviger i nogle år nu til stor glæde😊 super lækkert og en sikker vinder til enhver lejlighed😉

Maria   -  2016-07-10 12:00:34
Den dårligste brunsviger jeg længe har bagt fyldet er jo bare noget vandet noget øv øv øv. Den jeg plejer at lave er tusind gange bedre og endnu tættere på bagerens grunden til jeg ville prøve denne var fordi jeg ville prøve hvordan det ville være med kagecreme. Jeg er SKUFFET!

Julie  -  2016-04-13 23:29:46
Hvor lang tid skal kagen så have hvis man stiller den i en kold ovn og så tænder ovnen? Som Mona skriver D.2015-04-03 ? Nogle der ved det??

Julie  -  2016-04-13 16:30:56
Hvor lang tid skal kagen så have hvis man stiller den i en kold ovn og så tænder ovnen? Som Mona skriver D.2015-04-03 ? Nogle der ved det??

Mona  -  2015-04-03 17:08:47
Når dejen skal hæve, er det vigtigt først at fordele dejen fint og omhytteligt ud på bradepande med evt bagepapir under, derefter smøres med det samme det AFKØLEDE fyld på. OG SÅ lader man kagen hæve fint og give den tid nok til det. Til sidst sættes kagen i en KOLD ovn.Den langsomme opvarmning mindsker yderlige muligheden for at det klapper sammen. På denne måde kan man stort set aldrig få en kage, der er tung eller klasket sammen ; ) Jeg bruger gammeldags oven uden varmluft og bager fint mine brunsvigere ved 220 grader.Gærdej bagt under 200 grader har jeg aldrig hørt om.

Mona  -  2015-04-03 16:59:21
Jeg smider altid et æg i gærdej, boller eller brunsviger

Sara  -  2015-03-10 19:40:11
Jeg er 12, og har lavet dem alene. Min familie ELSKER kagen! Den er SÅ GOD, og virkelig let at lave.

Lone  -  2015-02-11 16:34:15
Oev! Jeg blev saa skuffet :( Jeg lavede den her til min soens foedselsdag, men bunden haevede slet ikke, og var helt bloed. Uspiselig desvaerre... Jeg vil proeve fyld opskriften paa en af de andre opskrifter hvor man skal bage bunden foerst.

monsii  -  2015-01-23 17:01:08
helt igennem en fantastisk og nem brunsviger, som en brunsviger opskrift skal være :)

Birth  -  2014-11-23 15:08:53
Rigtig god og let alt lave med 2 børnebørn. Smager godt.

Charlotte  -  2014-10-18 15:29:31
Tip til danskere i England der ikke kan få fat i kagecreme, køb et brev Instant Custard og bland op med kogende vand. Lad blandingen køle ned inden den røres sammen med brunfarin/smør. Det er en holdbar erstatning :-)

anholt skole   -  2014-09-26 11:54:05
hvor langt skal det bage i?

  -  2014-09-03 21:44:08
Mit fyld flød ud selvom jeg havde bukket kanterne. Næste gang lader jeg den hæve lidt og laver huller før fyldet puttes på. Lækker dej

  -  2014-07-19 15:19:22
Man putter sgu da ikke kagecreme i brunsviger 😎

Susanne  -  2014-05-06 06:06:11
kan den fryses ???

  -  2014-02-23 09:55:47
Brug kun 2/3 af den angivne mængde til creme, dvs. 28g cremepulver og 1,3dl mælk - ellers bliver det alt for sødt. Og husk at lade dejen eftermæle, når den er bredt ud i bradepanden, ellers bliver den meget flad

Dot  -  2014-02-06 22:51:57
Lækker kage. Kan med fordel fryses. Og lige lunes når den kommer fra fryser.

Tonny  -  2014-02-02 17:00:15
Bagermestrene burde frygte denne opskrift. Den får hjemmelavet brunsviger til at smage ligesom de bedste fra de bedste bagere.

May-Britt Drews  -  2013-12-23 22:24:58
Jeg har brugt denne opskrift nu i mange år, det er den bedste opskrift på brunsviger, der overhovedet er lavet!!!

Amina  -  2013-09-07 09:19:22
Mmmm lækkert ikke sidste gang jeg laver den

Ulla  -  2013-06-27 13:40:27
Kan den fryses?

  -  2013-06-25 22:48:31
Hej. Jeg har været på grundforløb som bager, det eneste der mangler er lidt sirup ;) også er det da det samme :D

Koriander  -  2013-04-26 20:17:17
Hvis man goer som praecis opskriften siger, bliver kagen bare enormt god. Jeg lavede kagecreme: 2 aeggeblommer, 2 spiseske sukker roert i gryde, tilsaet ca. 2 spiseskefulde maizena i 2 dl kold maelk og haeld af 2 omgange i aeggemassen der under oomroering bliver opvarmet over lavt blus..bliv ved at piske forsigtigt. Massen maa IKKE braende fast i bunden af gryden.Tilsaet rest maelkeblanding og kog langsomt op. Bliv ved at roere til massen bruser op. Tag af ilden og pisk til massen er skummet af. Normalt tilsaetter man vanille,men jeg havde ingen. (Ekstra laekker til lagkage..man kan blande lidt floedeskum i) Maengden 2,2,2 passer perfekt til resten af opskriften og brunsvigeren er bare superlaekker!! God opskrift!!

  -  2013-04-11 21:50:41
synes at der skulle meget mel i... ellers synes jeg godt om kagen..

Heidi...  -  2013-04-09 13:43:54
Super let at lave og smager himmelsk, den skal bages igen en anden gang.

  -  2013-01-01 22:33:11
Den er super god

  -  2012-12-14 19:21:12
Helt klar en opskrift jeg vil anbefale til andre puha den var god.... Fik så mange roser for denne brunsviger.... Og nem at bage jamen super alle bagere skal passe på nu når man får denne opskrift:-)

  -  2012-11-23 11:01:10
Er den god dagen efter også?

Maria  -  2012-09-16 11:13:02
Hvad mener de med køkkenmaskine? Kan man bare bruge en elpisker til at blande dejen?

wedel  -  2012-08-14 10:53:18
klart den bedste jeg nogensinde har lavet og smagt og alle elsker den nam nam

SB  -  2012-08-12 11:53:35
Nu har jeg min i ovnen glæder mig til at smage på den, skal nok skrive om min oplevelse sener hehe :)

SB  -  2012-08-11 16:01:21
HVORNÅR SKAL CREMEN PÅ, ELLER SKAL DET BLANDES SAMMEN MED BRUNFARIN OG SMØR :)

  -  2012-08-09 18:12:51
hvornår skal kagecremen på? eller skal det nlandes sammen med det andet fyld, er lidt forviret

mejsevej  -  2012-07-31 17:41:26
nem at lave og at arbejde med.

AC  -  2012-07-30 15:38:17
Vildt god! Bruger godt nok kun 2/3 fyld og laver selv en kogt creme, mens MUMS!

pernille  -  2012-07-19 21:13:17
Mmmmmmmm!!! Den er satme god. Hold da kæft en smag... Den udfordre virkelig bagerns!

  -  2012-07-17 15:43:48
Den smager så godt. Sådan skal en brunsviger smage :-)

Muline  -  2012-05-24 18:27:51
Jeg har lige prøvet at bage kagen for første gang. Jeg valgte dog at lave min egen kagecreme helt fra bunden (opskrift fra creme i fastelavnsboller). Nu ved jeg jo ikke, hvordan det færdige produkt fra den oprindelige opskrift smager, men "min" version smager i hvert fald rigtig godt. Jeg savner måske lidt sprødhed i fyldet efter bagning.

Natascha  -  2012-05-19 00:19:40
Fantastisk lækker brunviger! Skal helt sikkert bage en igen snart :)

  -  2012-04-08 16:12:58
Så har jeg kagen i ovnen, er meget spændt - har åbnet for ovnen, nu 2 gange. Og det håber jeg ikke har gjort noget dårligt ved kagen. Jeg har meget flydende fyld, som ligger ovenpå - og da har jeg forsøgt at drysse lidt ekstra farin hen over. Og så har jeg netop åbnet for anden gang, da jeg havde glemt at prikke i dejen. Jeg har tidligere bagt brunsviger, hvor det har blevet noget kedeligt tørt noget. Og det er jo rigtig øv, at servere en sådan kage til en ægte fynbo som bare eeelsker brunsviger. Kryds fingre, for at denne bliver god og at jeg kan få krydser i bogen...af kæresten....;-)

Der er mere end 50 kommentarer til denne opskrift
Se alle kommentare her