| |
|
Stenalderbrød 1
Stenalderbrød 1, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Alletiders Kogebog
|
| | 1 dag anvendes: 1 dag anvendes: | 500 | g. | rugkerner 500 g. rugkerner | 5 | g. | gær 5 g. gær | 75 | g. | hørfrø 75 g. hørfrø | 75 | g. | rugmel 75 g. rugmel | 10 | g. | salt 10 g. salt | 3 | dl. | vand 3 dl. vand | 2.5 | dl. | kærnemælk 2.5 dl. kærnemælk | | | | | | 2 dag anvendes: 2 dag anvendes: | 275 | g. | rugmel 275 g. rugmel | 300 | g. | hvedemel 300 g. hvedemel | 5 | g. | mørk sirup 5 g. mørk sirup | 5 | g. | salt 5 g. salt | 1.75 | dl. | håndvarmt vand 1.75 dl. håndvarmt vand | | | |
| |
Ingredienserne til 1 dag røres godt sammen og sættes køligt (men ikke køleskabskoldt) natten over.
Efter 1 døgn tilsættes ingredienserne til 2 dag Det hele køres langsomt i røremaskinen små tyve minutter og slås derefter op til to brød.
Bager godt 45 minutter ved 180 grader - afhængig af ovnens personlighed.
Tips:
Bageren i Gentoftegade, Michael Hjort, har fået en Guldmedalje for Danmarks bedste rugbrød - Stenalderbrødet, her er opskriften
|
|
Bedømmelse af denne opskrift:
2.6
(7 stemmer)
Opskriften er vist 21957 gange, og udskrevet 353 gange.
| |
|
|
Kommentarer
- 2015-03-11 22:16:33 Jeg erstatter de 500 g. Rugkerner med de kerner der er i skabet, brødet bliver lige så godt og smagen varieret, :)
- 2013-04-24 13:06:35 det er overhovedet ikke stenalder, da der ikke må indgå nogen former for korn i! dvs. ingen rug eller hvedemel...
- 2013-02-26 15:42:47 Dette er ikke et stenalderbrød... Bl.a. Hvedemelen må ikke indgå...
|
|