Slankegrovboller

Slankegrovboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Fedtfattig opskrift

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
2 tsk.groft salt
2 tsk.sukker
1 posetørgær (alm. gær kan bruges-50 gr.)
400 g.grahamsmel
600 g.hvedemel
1 dl.hørfrø
1 dl.3-kornsblanding
8 dl.vand
 
 Pensling:
 æg
 
Opskrift:
Varm 2 dl vand op med hørfrø og 3-kornsbland. Lad det trække, til det er håndvarmt. I et stort fad blandes salt, sukker, tørgær, mel og grahamsmel, og heri hældes den håndvarme kornblanding og resten af vandet. Ælt dejen godt sammen med hænderne, den skal være let klistret. Stil den til hævning lunt og tildækket 1 time. Ælt igennem, og form 24 boller. Sæt dem på en plade, og rids dem i toppen. Efterhæver en halv time. Pensl bollerne med sammenpisket æg, og bag dem midt i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Tips:

Opbevares i køleskab. Bollerne er fryseegnede.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
1.7    (14 stemmer)

Opskriften er vist 26345 gange,
og udskrevet 598 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

16 årig  -  2012-11-26 11:54:33
hold da op, virkelig forfærdelige boller! eren erfaren bager, og bager alt det brød som spises i voreshus, men denne gang lod jeg min far finde en opskrift, hvilket jeg normalt ikke bruger... kæmpe fejl... de blev alt for tørre, som jeg kunne mærke på dejen lige fra starten af... for meget mel elle for lidt vand, og så skal man huske at ælte en dej RIGTG godt og længe! desværre ikkeen suces:(

Tina Berg  -  2011-08-28 14:52:23
Rigtig lækre boller, jeg udelukker dog sukker, det kan man sagtens undværre.

tina tøzzen-  -  0000-00-00 00:00:00
super lækre