Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Sunde grovboller

Sunde grovboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 36 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Sunde grovboller, billede 4 Sunde grovboller, billede 1 Sunde grovboller, billede 2 Sunde grovboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 dl. Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
1 dl. Hørfrø 1 tsk. vejer ca. 4 gram.
1 spsk. vejer ca. 12 gram.
1 dl. vejer ca. 70 gram.
1 dl. Sesamfrø 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
6 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
50 gram Gær
1 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
0.5 dl. Olivenolie Mål/Vægt
1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Durummel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
400 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

500 gram Sigtemel
   


Opskrift:
Havregryn, hørfrø, sesamfrø og vand koges let til grød.

Det iskolde vand, gær, salt og olivenolie røres i grøden. Heri blandes melet det æltes godt sammen i grødblandingen. (røres i ca 10 min) Dejen er meget blød, det skal den være. Hæves ca en time - den skal hæve meget.

Sættes på en plade med bagepapir. Brug en paletkniv, grav ned i dejen, tag lidt mere end et ægs størrelse og skub det ned på papiret med pegefingeren. (dyp fingeren i vand så det ikke klistrer) Bollerne hæver 20 min.

Bages ved 175 grader C varmluft i 20 minutter.

karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (88 stemmer)

Opskriften er vist 245571 gange,
og udskrevet 4413 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 19038 (4532 kcal)
KJ pr. stk. 528 (125 kcal)
Vægt ialt 2337 gram
Vægt pr. stk. 64 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 814 KJ (193 kcal)
Protein 5.4 gram
Fedt 3.8 gram
Kulhydrat 35.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Charlotte  -  2017-04-12 19:22:16
Rigtig gode boller. Men tilsæt 200-300 g mel mere, da dejen ellers er tynd som kagedej. Og dobbelt salt. Bager dem nu for anden dag i træk. Fungerer også rigtig godt at bage det som brød. Er ikke den mindste smule tørt dagen efter.

Laura  -  2017-04-04 20:00:20
Absolut intet blev som det skulle! Ved ikk hvad der gik galt, men dejen var klistret, bollerne hævede hverken i første eller anden omgang, men blev bare flade. De har nu været i ovnen i 1 time og 1 kvarter og er lige så klistrede, som da jeg satte dem ind. Hej skraldespand og øv for en bolledej :-( Tror ikke den der grød er god at bage

Mor_Erika  -  2017-02-28 12:01:55
Hi, Jeg har lavet disse boller til hele familien og mine forældrer forlanger at jeg fylder op på deres fryser med dem. Festen i børnehaven var en god prøve. Mine boller blev spist først. Ud fra denne opskrift har jeg lavet noget unikt "ramasjang boller" ...så jeg takker mange gange for denne dejlige opskrift. Det bliver en gang "mormors boller" med garanti :D

Mariane   -  2016-02-24 10:46:54
Super boller, bruger 300 g 5-kornblomst. 500 revet gulerødder hæver 1 time mellem hver proces gerne durum fuldkornsmel i 500 g mærker på dejen, den skal klistre 😊

Lene  -  2015-09-28 16:25:24
Super dejlige boller og et godt alternativ til Fødselsdags boller mm

Ina  -  2015-08-12 08:27:09
Super lækre boller som også egner sig til at blive frosset ned. Vi bager dem ca en gang om ugen og bruger dem i madpakkerne. Dejen er ret blød, hvilket gør at bollerne ikke er tørre. Jeg bruger tit en del grovmel i stedet for al det hvedemel, det kan sagtens lade sig gøre at veksle lidt mellem mel typer..

Ina  -  2015-08-08 09:04:39
Super lækre boller som også egner sig til at blive frosset ned. Vi bager dem ca en gang om ugen og bruger dem i madpakkerne. Dejen er ret blød, hvilket gør at bollerne ikke er tørre. Jeg bruger tit en del grovmel i stedet for al det hvedemel, det kan sagtens lade sig gøre at veksle lidt mellem mel typer..

Gitte fra fyn  -  2013-04-11 14:42:08
Super lækre og luftige boller. Nem opskrift vil helt sikker lave dem igen også med andre meltyper. Næste gang vil jeg lave dem stører og brug dem som pålægs boller til madpakken.

Tina  -  2010-12-18 16:38:18
Super opskrift, jeg syntes dog bare at dejen er lidt for blød... (jeg måtte bruge et helt kilo hvedemel for at man overhovedet skulle ælte dejen!)

mia  -  2010-11-09 21:57:13
Super lækre boller - tak for opskriften :)

  -  2010-10-28 16:27:37
hej de boller er rigtig gode og smager godt(vi har brugt dem til burger boller):) fra celine og marie

Jack  -  2010-05-31 18:20:02
Kan du ikke vedlægge et billed af hvor blød dejen skal være? Jeg synes virkelig at den virker for blød!!

  -  2010-03-07 16:44:51
Gode boller, men sunde? med 50% hvid mel vil jeg ikke kalde dem sunde.

  -  2009-09-16 10:23:56
Mine blev helt flade!?? Luften gik simpelthen ud af dem, da jeg tog dem ud af ovnen

nadja   -  2009-01-31 14:27:24
hej tak for hjælpen det var en rigtig god bolle jeg håber i kan finde flere opskrefter og lig dem ind her tror mange godt kan lide bollerne håber kommenterren er fin nok de kærestelig hilsner fra den der der bager fra nu vaf og til altid (nadja) wagner.

Nina  -  2008-08-16 16:44:42
Dette er bare de bedste boller ;) mine egne børn og mine dagplejebørn er bare helt vilde med dem. De er nemme at lave og smager super godt.

T.K  -  2007-10-07 20:28:18
de er bare lækre i madpakken

Dorte  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig gode, mna kan også sagtens variere mængden af de forskellige meltyper