Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Grovboller i forme

Grovboller i forme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
50 g.smør
4 dl.mælk
100 g.fromage frais 0.3%
1.5 spsk.blå birkes
2 tsk.sukker
2 tsk.groft salt
200 g.rugmel
400 g.hvedemel
 
 Pensling:
 Sammenpisket æg
 
Opskrift:
Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt Fromage Frais. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg, og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord, og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 16 stykker og form dem til boller. Kom hver bolle i en rund, smurt aluform (ca. 1 dl). Stil bollerne på en bageplade, og lad dem efterhæve tildækket i ca. 20 min. Pensl med æg og drys med blå birkes. Bag bollerne midt i ovnen. Bagetid: Ca. 20 min. ved 225 grader


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)

Opskriften er vist 12577 gange,
og udskrevet 153 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Mutte  -  2011-10-04 00:52:19
Jeg har lavet bollerne og de er super gode. Jeg brugte 25 g gær og de hævede fint.

Per  -  2010-07-07 22:39:59
Der er nævnt gær i tteksten, men den mangler i ingredienslisten, så jeg vil tro det er en forglemmelse.

Yeauser  -  2010-07-03 17:22:12
Undskyld, men har I ikke læst hvad der står i opskriften? Opskriften er oprindeligt uden gær, da den er for dem der er allergisk overfor gær. Men ellers ville jeg give Per ret. MVH. Yeauser

Lillian  -  0000-00-00 00:00:00
Jeg ville bruge 25 g gær.

Per  -  0000-00-00 00:00:00
Vil mene omkrng 50 g gær

abel  -  0000-00-00 00:00:00
hvor meget gær skal der i?