Surdej:
Gæren røres ud i vand og tykmælk. Sukker og hvedemel tilsættes. Dejen slås sammen med en grydeske. Tildækkes med et grydelåg eller plastfolie og stilles ved stuetemperatur i ca 24 timer.
Iblødsætning:
Vandet hældes over de knækkede hvedekerner. Trækker i 12-24 timer.
Dej:
Hvedekerner, grahamsmel, hvedemel, fedtstof, gær og slt kommes i surdejen. Lunkent vand tilsættes. Dejen slås sammen med en grydeske. Hvis dejen er for blød, tilsættes ekstra hvedemel (pas på ikke, at komme for meget i). Dejen æltes færdig (ca 200 tag). Hæver til dobbelt størrelse i 1-11/2 time på et lunt sted. Luften trykkes ud af dejen. Formes til 18 boller eler 2 brød. Efterhæver i ca 30 min. Bages ved 200 garder i ca 20 min. Ovnen sættes op til 225 grader de sidste 5 min., hvis bollerne er meget lyse. Brød bages i ca 45 min.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(1 stemmer)
Opskriften er vist 14827 gange, og udskrevet 298 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider