mørk bitter chokolade 100 g. mørk bitter chokolade
1
god sjat cognac 1 god sjat cognac
2.5
dl.
piskefløde 2.5 dl. piskefløde
1.5
spsk.
sukker 1.5 spsk. sukker
1
dl.
æggehvide 1 dl. æggehvide
Pynt: Pynt:
lidt høvlet mørk chokolade lidt høvlet mørk chokolade
et tyndt lag sigtet kakao et tyndt lag sigtet kakao
Opskrift:
Skyl de små citrusfrugter grundigt og tør dem godt af. Skær dem i halve. Bring vand og sukker i kog og lad det koge kraftigt uden låg i 4 minutter. Kom de halve kumquats i og lad dem koge ganske svagt i 3-4 minutter. Sluk og lad dem køle af i siruppen. Sæt et stykke smørrebrødspapir rundt om 6 portionsskåle, så det går ca. 2 cm op over skålens kant. Hold papiret fast med en elastik. Smelt chokoladen over vandbad. Tag den af og rør, til den er afkølet. Rør cognac i. Pisk fløde til let flødeskum og rør sukkeret forsigtigt i skummet. Vend flødeskummet i chokoladen. Pisk æggehviderne stive og vend dem i. Fordel iscremen i skålene- sørg for, at de er fyldt op til papirkanten. Frys dem straks i mindst 5 timer. Ved serveringen tages papiret af, og der sigtes kakao over, så overfladen ser bagt ud. Pynt med chokolade og garner med kumquats.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(3 stemmer)
Opskriften er vist 10193 gange, og udskrevet 167 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider