fennikelfrø rist dem let på en tør pande så bliver smagen mere ren 1 tsk. fennikelfrø rist dem let på en tør pande så bliver smagen mere ren
250
g.
ricotta 250 g. ricotta
salt salt
1
dl.
creme fraiche 18%1 dl. creme fraiche 18%
1
forbagt tærtebund (mørdej - hjemmelavet eller frossen/færdigblanding)1 forbagt tærtebund (mørdej - hjemmelavet eller frossen/færdigblanding)
Opskrift:
Vask kumquats, skær dem ½ igennem på langs og fjern kerner.
Skær dem i tynde skiver på den korte led. Så det bliver runde skiver.
Imens opvames vand og sukker til en sirupsagtig konsistens.
Lad frugtskiverne simre i ca. 5 min. hæld dem fra i en sigte - og hæld sirup tilbage og lad den koge ind 3-5 min.
Brug en morter til at kvase fennikelfrø (eller en kaffekværn) og bland dem sammen med ricotta, 2 spsk sukker og en prise salt. Pisk creme fraiche i.
Dæk bunden med cremen. Læg kumquat skiverne på - og dét kræver tålmodighed (se billede). Pensel afslutningsvis med den indkogte sirup.
Tips:
Du kan gøre kumquats klar dagen før, sirup´en skal så blot lige lunes før brug
• Cremefyldet kan ligeledes laves dagen før og opbevares i køleskabet.
• Du kan "samle" kagen op til 2 timer før den serveres
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(2 stemmer)
Opskriften er vist 8728 gange, og udskrevet 126 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider