Chokoladelagkage med passionsmusse

Chokoladelagkage med passionsmusse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kager i formRet : Kager i form - Springformkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : NINETTE

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
2 store æg
90 g.sukker
80 g.hvedemel
1 tsk.bagepulver
1 spsk.kakao
40 g.smør
75 g.mørk chokolade med min.60 procent kakao
 
 Moussé:
4 passionsfrugter (SMID IKKE SKALLERNE UD )
60 g.sukker
2 appelsiner
2 pastoriseret æggeblommer
4.5 husblas
1.5 dl.piskefløde
 
 Pynt hvis man ønsker at anrette den på tallerken:
4-6 passionsfrugter
 friske bær 8 jordbær el. brombær eller ananaskírsebær eller hvad man nu kan lide
 flormelis
 De fyldte skaller
 Vanille is i kugler
 
 Pynt hvis man bruger den som hel lagkage:
 Flormelis
 friske bær
 flødeskum
 De fyldte skaller
 
Opskrift:
Chokoladekagen:
Æg og sukker piskes til tyk creme. De øvrige ingredienser tilsættes og røres godt rundt. Dejen bages i en springform ca. 18 minutter ved 175 grader C.

Passionsfrugt mousse:
Indmad af 4 passionsfrugter, sukker, 2 spsk. appelsinsaft. MÅ IKKE KOGE pres massen gennem en si, så kun de sorte kerner er tilbage. Pisk de 2 pasteuriseret æggeblommer i. Rør blandingen tyk over et vandbad. Husblas opløses i 1 dl. varm appelsinsaft som tilsættes i massen, (det er nemmest at varme appelsinsaften i en mikroovn hvis sådan en haves).

Lad cremen tykne og pisk imens fløden til skum. Når cremen er tyknet vendes flødeskummet forsigtigt i, undgå at brug elmixer til det, men i stedes dejskraber.


Skær den afkølede kagen forsigtigt igennem på midten. Det er en stor fordel hvis man ligger bunden af kagen tilbage i springformen, kommer cremen i ca. 1½-2 cm over hele kagen, toppen af kagen ligges forsigtigt over og man pressen den forsigtigt ned. Man undgår at cremen løber ud fra siderne og den får en meget pænere facon når man bruger springformen til at holde på den.


Kom derefter passionsfrugt moussen i de tomme skaller, fyld dem helt op til kanten. Stil kagen og skallerne (stil skallerne tæt sammen i et fad så de ikke vælter) i køleskab i min. 5 timer før brug.


Hvis kagen skal anrettes på tallerken er det rigtig flot hvis man bruger en rund eller hjerteformet udstikker men man kan også skære den i lagkagestykker eller firkanter, kun fantasien sætter grænser. Hvis man anretter på tallerken, så sættes 2-3 stykker af de udstukne kager på tallerkenen. Skærer man ud i lagkage stykker så kun et stykke. Ved siden af kagen ligger man indmad 1 passions frugt pr. person, pr tallerken. De udstukne kager drysses med flormelis gennem en si, kun lige så det dækker kagens top. De fyldte skaller ligges også på tallerkenen og vanille is i kugler og det øvrigt pynt ligeså.

Ønsker man at bruge den som hel kage, så drysses kagen med flormelis gennem en si, dette gøres kort før brug. Kom evt. flødeskum rundt om kanten for at skjule at der er noget inden i den. Herefter pyntes med div. frugter. De fyldte skaller kan så ligges rundt om kagen.

Tips:

Bruges kagen som hel kage er der til 10-12 personer og hvis man anretter på tallerken er der til 4-6 personer. str. på udstikker afgør antallet.


karakterer:
Opskriften er vist 24747 gange,
og udskrevet 391 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (12 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Passionwoman  -  2012-01-25 17:22:33
Den er super lækker og især når man elsker passionsfrugt! God og smagsfuld og en rigtig god ide og lave. Meget nem og lækker

Karina  -  0000-00-00 00:00:00
Superlækker som dessert med is og frisk frugt. Efter min mening ikke så god som lagkage til kaffen. Smager bedst når den er kold, synes jeg.

Ingeman  -  0000-00-00 00:00:00
wow, når man læser denne opskrift ser den vildt uoverskuelig ud, men det er bare fordi det er forklaret meget i detaljer. Den er bare rigtig god og fortjerner 10 point med pil op. Den bør prøves

Ninna  -  0000-00-00 00:00:00
Dette er en meget flot dessert at servere og den smager bare så godt, at man tænker mer vil have mer.