Ymerris med løse ris

Ymerris med løse ris, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Risdessert

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : doris fuglkjær

Indsendt :      Red :
Ymerris med løse ris, billede 4 Ymerris med løse ris, billede 1 Ymerris med løse ris, billede 2 Ymerris med løse ris, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Jordbær, friske 1 dl. = 50 gram
1 liter = 500 gram

1 bær vejer ca 15 gram
0.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
4 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 tsk. Maizena majsstivelse 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
1 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
2 dl. Ris, parboiled 1 dl. ris vejer ca. 80 gram.

80 gram ukogte ris giver ca 160 gram kogte
4 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
5 dl. Ymer naturel 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
5 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
2 tsk. Vaniljesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2.5 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
Opskrift:
kom jordbærrene i en gryde med vand og sukker. Bring dem i kog. Rør en jævning af maizena og vand og jævn jordbærrene. Lad dem koge et par min. Hæld dem op i en serveringsskål eller skåle og stil dem til afkøling.

Kog risene i vand (uden salt) ifølge emballagen og afkøl dem. Det er meget vigtigt at risene er kolde når det skal blandes med ymeren.


Smag ymeren til med sukker og vaniljesukker. Bland risene i. Pisk fløden stiv. Vend forsigtigt flødeskummet i ymerblandingen og hæld denne over jordbærrene. Stil desserten koldt.

Pynt ved serveringen med jordbær.

Tips:

Gem lidt kogte jordbær til pynt.





karakterer:
Opskriften er vist 61320 gange,
og udskrevet 1351 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.6    (30 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 10487 (2497 kcal)
KJ pr. Pers. 1747 (416 kcal)
Vægt ialt 1997 gram
Vægt pr. Pers. 332 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 525 KJ (125 kcal)
Protein 2.6 gram
Fedt 5.9 gram
Kulhydrat 15.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2020-06-23 16:16:32
Kan huske, at jeg fik ymerris som barn hos min moster..... og så lykkedes det, at finde opskriften her. Og et stort hit hos mine børn, og så kan Risi Frutti godt pakke sammen 🙃 Man kan fint bruge jasminris i stedet for alm. løse ris, og anden bær: hindbær, brombær...., hvad man har, i stedet for jordbær ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

  -   2018-05-29 22:54:05
Bruger brombær istedet for jordbær.

  -   2016-07-10 10:23:41
er rigtig dejlig

  -   2016-05-13 16:54:34
Det smager mega godt!!!

  -   2015-01-06 17:31:08
Lavede den til nytår og brugte løse ris, og det var suverænt.

  -   2009-06-15 09:29:35
Løse ris smager såmænd lige så godt som grødris, de koger bare ikke så let ud, og det kan være glimrende med lidt mere tekstur. Men hvis man bedre kan lide det helt bløde, kan man da bare bruge grødris. Det kunne i øvrigt være interessant at eksperimentere med at bruge jasminris eller basmatiris; de har hver sin aroma...

  -   2009-04-15 18:41:57
det er en SUPER GOD dessert og det er løse ris man normalt bruger til det

  -   2009-02-26 15:42:11
har kun hørt at man brugte hindbær, den er bare rigtig god. men nu vil jeg prøve jordbær.Det er omkring 30 år siden, jeg lavede den første gang

  -   2008-05-19 17:13:00
Denne opskrift skal laves med løse ris. Hvis det laves med grødris, vil jeg mene at det bliver noget smat. Opskriften stammer oprindeligt fra en Karoline kogebog, og er et kæmpehit i vores familie.

  -   2007-11-23 14:40:06
Bruger også altid løse ris

  -   2005-01-01 01:01:01
Jeg kender opskriften hvor der blandes søde appelsiner i tern i ris/fløde/ymer blandingen.. og altså ikke med jordbær... og det smager også kanon.... mums filibaba

  -   2005-01-01 01:01:01
ris desserten smager også godt med dåse frugt skåren i skiver

  -   2005-01-01 01:01:01
smager supergodt også med hindbær istedet for jordbær.

  -   2005-01-01 01:01:01
min mor laver det tit... det smager himlesk

  -   2005-01-01 01:01:01
tak for din oplysning, men det var løse ris jeg brugte men jeg tilsatte ikke salt. Uden at have prøvet det med grød ris har jeg en ide om at det bliver klumpet men det ved jeg ikke. Er der andre der har suplerende erfaringer vil jeg gerne høre det. Det er bare spændende at se hvor mange der læser og prøver det man har skrevet........

  -   2005-01-01 01:01:01
Mener du ikke grødris..?? Ellers skulle jeg mene, at det ikke smager særligt godt..