Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Braiseret fasanbryst med vildt tilbehør

Braiseret fasanbryst med vildt tilbehør, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Div hovedretter i gryde

Hovedingrediens : HønseFugle - Fasan - Fasaner

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Braiseret fasanbryst med vildt tilbehør, billede 4 Braiseret fasanbryst med vildt tilbehør, billede 1 Braiseret fasanbryst med vildt tilbehør, billede 2 Braiseret fasanbryst med vildt tilbehør, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 fasaner
1 lillehvidkål/savojkål
 
 Fond:
2 løg
1 gulerod
¼ selleri
1 bdt.persille
 vand
 
 Kogelage:
1 l.vand
1 timiankvist
2 fedhvidløg
10 sorte peberkorn
1 løg
1 gulerod
1 spsk.salt
8 skiverbacon
 smør
 


Opskrift:

Fond:
Rens fasanerne for evt. rester af indvolde og fjer. Skær dem ud i lår, ryg og bryststykker. Brun lår og ryg i en gryde med 2 løg i kvarter, 1 gulerod, ¼ selleri i tern og persille-stilke. Når løgene har taget farve hældes vand på så det dækker, og lad det småkoge en times tid under stadig skumning.

Tag så lårene op og gem dem, smid ryggen ud, og passér resten gennem en sigte over i en ren gryde. Skum for evt. fedt og kog fonden ind til ca.4 dl.

Kogelage til fasanbrystet:
Vand, timian, hvidløg, sorte peberkorn, hakket løg, hakket gulerod og salt, koges og skummes til urterne har afgivet smag.

Kom fasanbrysterne i med brystbenet nedad og tag gryden af ilden så snart det koger op igen. Står til bryststykkerne er kolde. Læg kålen som er delt i ottendedele, bacon i tern, fonden og de to fasanbryster i en gryde og braisér under tætsluttende låg i ca. 5 minutter.

Hæld så fonden over i en anden gryde, monter med smør, æbler i tern og timianblade og lad den lige koge op. Portionsanret et bryststykke, kål og bacon, og hæld saucen med æbler over.

Anret lår og resten af tilbehøret på et varmt fad til anden omgang.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
2.7    (6 stemmer)

Opskriften er vist 63269 gange,
og udskrevet 862 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Lis  -  2011-01-15 13:57:59
Enig, det er da ufatteligt som folk kan brokke sig. Smør dig en leverpostejmad


Per  -  2010-01-22 13:38:23
Til Aragorn: Måske du bare skulle holde til at se film......... Du har vist laaaaaaang vej igen :-)


Aragorn  -  2009-12-03 17:36:26
Hejsa. Kan I ikke skrive opskrifterne så man kan forstå dem? Det er lidt træls at sku' google tingene hele tiden, feks "braiseret", "savojkål", "fonden", "monter", at "skumme" og at "passere" noget gennem et eller andet. Venlig hilsen Aragorn.