Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Chokolade-Rom Mousse

Chokolade-Rom Mousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Diverse produkter - Diverse chokolade

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : mums..!

Indsendt :



Ingredienser:
250 g.god mørk chokolade
3 æg
60 g.sukker
2 tsk.mørk rom
2.5 dl.piskefløde let pisket
 
Opskrift:
Kom chokoladen i en ildfast skål. Fyld en gryde halvt op med vand og bring den i kog. Tag den fra varmen og sæt skålen over gryden, uden at lade den komme i berøring med vandet. Rør nogle gange, indtil chokoladen er smeltet. Lad den afkøle.

Pisk æg og sukker med elpisker i en lille skål ca. 5 min., indtil blandingen er tyk, lysegul og fyldig.

Kom blandingen i en stor skål og vend den smeltede chokolade og rom i, rør rundt, lad det afkøle, og vend så flødeskummet i, så det akkurat er blandet.

Fordel moussen i 4 forme eller dessertglas (2½ dl) og sæt den i køleskabet 2 timer, eller indtil den er stivnet.

Tips:

Brug pasturiserede æg hvis du er bange for salmonella (moussen bliver dog blødere i konsistensen.. vælger du at bruge alm. æg skal desserten spises samme dag! konsisten bliver også mere "mousset".. hehe

Forberedelse: 20 min. + afkøling Tilberedning: 5 min. Det er også seriøst STORE portioner! så en idé vil være at fordele det i de forme som passer til sådan en dessert


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (38 stemmer)

Opskriften er vist 13804 gange,
og udskrevet 284 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu