Aubergine-lasagne med gedekød

Aubergine-lasagne med gedekød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Gedekød - Hakket gedekød

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 aubergine
 hakket gedekød
 hakket løg
 hakket bladselleri
 hakkede gulerødder
 stødt spidskommen
1 Kanelstang
 
 bechamel (af smør mel mælk og lidt Muskatnød, friskrevet)
 
 parmesan
 mozzarella
 mynteblade
 
Opskrift:
Skær aubergine i skiver på den lange led. Vend skiverne i mel og steg dem i olivenolie.

Det hakkede gedekød brunes godt på panden, til væden er fordampet. Tilsæt de hakkede grøntsager og brun videre. Tilsæt kanelstangen, stødt spidskommen og tomatsauce. Lad retten simre en time til halvanden. Hvis det bliver for tørt, hælder man lidt vand ved, så det ikke brænder på.

Smør et ildfast fad og læg aubergineskiver i bunden. Herover lægges et tyndt lag kødsauce. Drys med lidt parmesan og mozzarella. Fordel bechamelsaucen over. Læg nu et nyt lag aubergine på den anden led. Derefter kød, ostene og bechamel. Gentag lagene én gang til, så der i alt er tre lag. Drys parmesan øverst.

Lasagnen bages i ovnen i 20 minutter, eller til overfladen er gylden. Server med mynteblade ovenpå som pynt.





karakterer:
Opskriften er vist 12428 gange,
og udskrevet 270 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
2.8    (7 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-10-26 09:08:04
Hvor kommer tomatsaucen fra? - den står kun i vejledningen. Jeg tror bare jeg bruger en opskrift på Mousaka og skifter oksekødet ud med gedekød.

  -   2008-01-13 23:40:37
Mængde hmmm. 2 auberginer til 500 g. gedefars. måske 1 løg og så samme mængde bladselleri og gulerødder som løg. Parmesan en pose med 250 g. Bechamelsauce 25 g. smør 1½ spsk. mel og ca 5 dl. mælk, muskat ½-1 tsk.

  -   2008-01-13 19:53:07
Hvor Meget Af Hver Ingrediens Skal Man Bruge?

  -   2005-01-01 01:01:01
Det kan vel mere betegnes som moussaka end lasagne... Og hvad med nogle mængdeangivelser?!