sirup eller honning (5 g)1 tsk. sirup eller honning (5 g)
500
g.
quinuamel 500 g. quinuamel
Dag 2– brøddej Dag 2– brøddej
550
g.
quinuamel550 g. quinuamel
200
g.
vand200 g. vand
40
g.
olivenolie40 g. olivenolie
15
g.
salt15 g. salt
Opskrift:
Dag 1:
Yoghurt /vand eller Molkosan og vand blandes sammen og gæren udrøres heri. Der tilsættes sirup/honning og dernæst quinua mel. Fordejen henstår ved stuetemperatur natten over, dog ikke over 12 timer.
Dag 2:
Næste dag røres salt, olie og resten af melet i dejen. Den røres godt og fyldes i to forme, der er smurt med smør eller margarine. Formene er på 1,5 l og bedst i rustfri stål. Lad brødene hæve ca. 2 cm op hvilket kan vare fra 1 til 2 timer. Bages i ca. 1 time ved 200 gr. C til en kernetemperatur på ca. 95 gr. C. Hvis man ikke ønsker at bruge gær, kan der bruges en teskefuld surdej eller bageferment i stedet i fordejen.
Brødet er meget lækkert og har en fin skærbarhed, men det er vigtigt at dejen har en blød konsistens ca. som havregrød. Giver to brød á ca 1000 g
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(1 stemmer)
Opskriften er vist 5984 gange, og udskrevet 78 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider