Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Quinuabrød

Quinuabrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stk.

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Divers gryn/korn

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
 Dag 1 – fordej
5 dl.yoghurt
250 g.tempereret vand
5 g.økologisk gær
1 tsk.sirup eller honning (5 g)
500 g.quinuamel
 
 
 Dag 2– brøddej
550 g.quinuamel
200 g.vand
40 g.olivenolie
15 g.salt
 
Opskrift:
Dag 1:
Yoghurt /vand eller Molkosan og vand blandes sammen og gæren udrøres heri. Der tilsættes sirup/honning og dernæst quinua mel. Fordejen henstår ved stuetemperatur natten over, dog ikke over 12 timer.


Dag 2:
Næste dag røres salt, olie og resten af melet i dejen. Den røres godt og fyldes i to forme, der er smurt med smør eller margarine. Formene er på 1,5 l og bedst i rustfri stål. Lad brødene hæve ca. 2 cm op hvilket kan vare fra 1 til 2 timer. Bages i ca. 1 time ved 200 gr. C til en kernetemperatur på ca. 95 gr. C. Hvis man ikke ønsker at bruge gær, kan der bruges en teskefuld surdej eller bageferment i stedet i fordejen.

Brødet er meget lækkert og har en fin skærbarhed, men det er vigtigt at dejen har en blød konsistens ca. som havregrød. Giver to brød á ca 1000 g


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
5    (1 stemmer)

Opskriften er vist 5823 gange,
og udskrevet 75 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu