Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

5 - kornsboller

5 - kornsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Stk. 12 Stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Gryn / Korn - 5-kornsblanding

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


5 - kornsboller, billede 4 5 - kornsboller, billede 1 5 - kornsboller, billede 2 5 - kornsboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
25 gram Gær
3.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 dl. Kærnemælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
0.5 tsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
40 gram Hvedeklid 1 dl. vejer 25 gram.
40 gram 5-korns blanding 5-korns blanding består af:
Knækkede hvedekerner, knækkede rugkerner, sesamfrø, solsikkerkerner, hørfrø.

1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
600 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Gær, salt og sukker røres ud i lunken vand til gæren er opløst. Tilsæt kærnemælk. Klid, 5 - korns blanding samt halvdelen af hvedemelet tilsættes og røres godt. Tilsæt resten af hvedemelet lidt efter lidt. Ælt dejen godt igennem. Dejen skal være smidig.

Hæver: 45 min. et lunt sted tildækket. Formes til boller.

Efterhæver: 45 min. Pensles med vand, kærnemælk eller kaffe. Bages: Ca. 20 min. ved 200 grader C. alm. ovn.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
2.9    (37 stemmer)

Opskriften er vist 124996 gange,
og udskrevet 2292 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 10303 (2453 kcal)
KJ pr. Stk. 858 (204 kcal)
Vægt ialt 1115 gram
Vægt pr. Stk. 92 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 924 KJ (220 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 1.8 gram
Kulhydrat 45.7 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Hanne  -  2007-11-28 12:55:58
Er det ikke en skrivefejl med 25 g gær? Den dej er da slet ikke til at forme

til  -  2007-11-19 12:19:02
nicki

m  -  0000-00-00 00:00:00
den er smadder god og dden er helt vil nem at lave