Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



      Følg os herunder på

















Fasan fra Brogården

Fasan fra Brogården, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Hønsefugle - Fasan - Fasaner

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :

Fasan fra Brogården, billede 4 Fasan fra Brogården, billede 1 Fasan fra Brogården, billede 2 Fasan fra Brogården, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
900 g.fasan, 1 stor eller 2 mindre
 salt
 peber
2 æbler
2 skiverrøget spæk
 
 
2 spsk.smør
4 skiverrøget spæk
 smørklatter
3 dl.kaffefløde
 kulør
 gele
 jævning
 evt. 1 bæger creme fraiche
 


Tilbehør:
Ærter, æblesnitter eller gele, kogte kartofler, gerne smørvarmede.
Opskrift:

Den rensede evt. optøede, fasan fyldes med æbleterninger, salt, peber og ca. 2 skiver røget spæk. Fuglen lukkes med stegespid eller bindes med snor.

Fasanerne brunes nu i en gryde med de øvrige spækskiver, der er klippet i strimler. Derefter tilsættes salt, peber, kaffefløde samt kulør og gerne lidt gele.

Under låg småsteger fasanen i 50-60 minutter, mør skal den være, så stik i lårene.

Fuglen tages op og holdes varm, mens sovsen tilsættes creme fraiche og jævnes og smages til, gerne med ekstra gele.

Til de smørvarmede kartofler koges og pilles kartoflerne dagen før og rystes derpå varme i gyldent smør med klippet persille. En god salat passer også godt hertil.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.1    (23 stemmer)

Opskriften er vist 77205 gange,
og udskrevet 3801 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Morten A  -  2016-12-15 13:11:15
Hvem pokker putter KAFFEFLØDE i fasansauce...??? Det er jo på grænsen til blasfemi...!! Der skal FLØDE i, fløde og tyttebær til at søde sovsen...


Steen  -  2012-01-22 20:30:57
Lavede en grydefuld fasaner (5 stk) på denne måde, smagte fantastisk, jeg kom dog en enkelt porter i da de simrede.


Anbefales  -  2011-02-13 20:26:28
Den skal prøves igen - blev slet ikke tør.. top karakter 10:-)


Inge  -  2010-11-07 17:46:04
Simpelthen en af de bedste fasanopskrifter jeg længe har prøvet. Ristede kartoflerne med hakkede hasselnødder, det var rigtig godt. Dertil små extrafine ærter med ristede æblebåde. Sovsen var god, kan aldrig huske hvilken cremefraiche der skiller, så jeg brugte lidt af både 18 og 38 %, det gik fint.


Lone   -  2010-03-11 11:18:00
Har prøvet at lave denne ret to gange, med samme resultat. Sovsen bliver grynet når den laves som skrevet, fulgt opskriften til punkt og prikke, hvad gør jeg forkert ? Men smager ellers godt.


Inge  -  0000-00-00 00:00:00
Guf - Jeg serverede den med kartofler der var ristet sammen med fint hakket hasselnødder... Det blve retten ikke ringer af . Helt klart et 10 tal


Hanne  -  0000-00-00 00:00:00
Det lyder godt,skal prøves