Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Femkornsboller

Femkornsboller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
stk. 9 stk.
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Gryn / Korn - 5-kornsblanding

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Femkornsboller, billede 4 Femkornsboller, billede 1 Femkornsboller, billede 2 Femkornsboller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1 dl. 5-korns blanding 5-korns blanding består af:
Knækkede hvedekerner, knækkede rugkerner, sesamfrø, solsikkerkerner, hørfrø.

1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 70 gram
2 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
25 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 dl. Mælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
25 gram Gær
1 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
360 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

   
Opskrift:
Kog vand og kerner i en gryde. Hæld det i en skål, kom margarine og mælk i. Lad det køle af, til det er lunkent.

Rør salt og gær i skålen. Rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen godt, først i skålen og til sidst på bordet. Sæt dejen til hævning i 40 minutter.

Ælt dejen igen, form den til boller og sæt dem på en plade med bage-papir. Lad bollerne hæve igen i 20 minutter.

Bag bollerne midt i ovnen i ca.15 minutter ved 200 grader C. alm. ovn.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (42 stemmer)

Opskriften er vist 108956 gange,
og udskrevet 2529 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 7718 (1837 kcal)
KJ pr. stk. 857 (204 kcal)
Vægt ialt 784 gram
Vægt pr. stk. 87 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 984 KJ (234 kcal)
Protein 6.4 gram
Fedt 5.5 gram
Kulhydrat 40.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Mia  -  2016-02-19 12:39:43
Rigtig fin og nem basisopskrift, som er let at eksperimentere henover. Jeg putter revne gulerødder, et æg og kardemomme i. Jeg pensler dem med æg og drysser nogle få saltkorn på toppen af bollen. Det giver et ekstra lækkert twist

Mia  -  2016-02-13 18:42:22
Rigtig fin og nem basisopskrift, som er let at eksperimentere henover. Jeg putter revne gulerødder, et æg og kardemomme i. Jeg pensler dem med æg og drysser nogle få saltkorn på toppen af bollen. Det giver et ekstra lækkert twist

Mia  -  2016-02-13 17:09:21
Rigtig fin og nem basisopskrift, som er let at eksperimentere henover. Jeg putter revne gulerødder, et æg og kardemomme i. Jeg pensler dem med æg og drysser nogle få saltkorn på toppen af bollen. Det giver et ekstra lækkert twist

Mia  -  2016-02-13 16:47:27
Rigtig fin og nem basisopskrift, som er let at eksperimentere henover. Jeg putter revne gulerødder, et æg og kardemomme i. Jeg pensler dem med æg og drysser nogle få saltkorn på toppen af bollen. Det giver et ekstra lækkert twist

Nanna  -  2014-01-26 10:03:14
Kan man bruge olie i stedet for margarine ?

Pernille  -  2012-05-31 12:52:18
Lækre boller - kan klart anbefales.

Christine  -  2011-06-19 15:34:54
Mit tip: Erstat mælk med kærnemælk, yoghurt eller lign. Jeg bruger 75 g gær til denne opskrift. Har du ikke pyrolyse ovn, kan det anbefales at stille en lille skål med vand i bunden, for at bevare fugten. Men rigtig god opskrift, der giver 12 boller når jeg laver dem.

Lykke  -  2011-05-15 09:38:36
super dejlige boller.. bager dem hver gang der skal bages boller :)

Maja  -  2011-03-18 18:15:48
Mums (-: nem opskreft, måske lidt irreterende at de skal hæve så længe men såden er det d: ...

Rikke  -  2011-02-23 11:08:46
Jeg tilsatte revet gulerod til bollerne - det blev de absolut ikke ringere af :o)

ida  -  2009-07-13 17:12:37
gode boller:) de smagte godt og var nemme at lave

  -  2009-01-26 13:58:48
Super god opskrift. Gode boller og meget nemme at lave!

Mette  -  2008-11-01 15:41:51
Rigtig gode grovboller. Kan anbefales!

lisette  -  2008-07-16 21:52:58
dejlig opskrift men jeg kommer hal durum og halv alm i de bliver bare så gode