Femkornsboller
Hovedingrediens : Gryn / Korn - 5-kornsblanding Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Kog vand og kerner i en gryde.
Hæld det i en skål, kom margarine og mælk i.
Lad det køle af, til det er lunkent.
Rør salt og gær i skålen. Rør melet i lidt ad gangen. Ælt dejen godt, først i skålen og til sidst på bordet. Sæt dejen til hævning i 40 minutter. Ælt dejen igen, form den til boller og sæt dem på en plade med bage-papir. Lad bollerne hæve igen i 20 minutter. Bag bollerne midt i ovnen i ca.15 minutter ved 200 grader C. alm. ovn. |
|
Opskriften er vist 139350 gange,
og udskrevet 2950 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (55 stemmer) |
|
Kommentarer Mia - 2016-02-19 12:39:43 Rigtig fin og nem basisopskrift, som er let at eksperimentere henover. Jeg putter revne gulerødder, et æg og kardemomme i. Jeg pensler dem med æg og drysser nogle få saltkorn på toppen af bollen. Det giver et ekstra lækkert twist Mia - 2016-02-13 18:42:22 Rigtig fin og nem basisopskrift, som er let at eksperimentere henover. Jeg putter revne gulerødder, et æg og kardemomme i. Jeg pensler dem med æg og drysser nogle få saltkorn på toppen af bollen. Det giver et ekstra lækkert twist Mia - 2016-02-13 17:09:21 Rigtig fin og nem basisopskrift, som er let at eksperimentere henover. Jeg putter revne gulerødder, et æg og kardemomme i. Jeg pensler dem med æg og drysser nogle få saltkorn på toppen af bollen. Det giver et ekstra lækkert twist Mia - 2016-02-13 16:47:27 Rigtig fin og nem basisopskrift, som er let at eksperimentere henover. Jeg putter revne gulerødder, et æg og kardemomme i. Jeg pensler dem med æg og drysser nogle få saltkorn på toppen af bollen. Det giver et ekstra lækkert twist Nanna - 2014-01-26 10:03:14 Kan man bruge olie i stedet for margarine ? Pernille - 2012-05-31 12:52:18 Lækre boller - kan klart anbefales. Christine - 2011-06-19 15:34:54 Mit tip: Erstat mælk med kærnemælk, yoghurt eller lign. Jeg bruger 75 g gær til denne opskrift. Har du ikke pyrolyse ovn, kan det anbefales at stille en lille skål med vand i bunden, for at bevare fugten. Men rigtig god opskrift, der giver 12 boller når jeg laver dem. Lykke - 2011-05-15 09:38:36 super dejlige boller.. bager dem hver gang der skal bages boller :) Maja - 2011-03-18 18:15:48 Mums (-: nem opskreft, måske lidt irreterende at de skal hæve så længe men såden er det d: ... Rikke - 2011-02-23 11:08:46 Jeg tilsatte revet gulerod til bollerne - det blev de absolut ikke ringere af :o) ida - 2009-07-13 17:12:37 gode boller:) de smagte godt og var nemme at lave anonym - 2009-01-26 13:58:48 Super god opskrift. Gode boller og meget nemme at lave! Mette - 2008-11-01 15:41:51 Rigtig gode grovboller. Kan anbefales! lisette - 2008-07-16 21:52:58 dejlig opskrift men jeg kommer hal durum og halv alm i de bliver bare så gode |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne