Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Valnøddefyldte porrer på kantarelbund

Valnøddefyldte porrer på kantarelbund, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 8 Portioner

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Rodfrugter - Porre

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
4 tykke porrer
75 g.valnødder
3 spsk.kapers
4 spsk.rasp
2 æggeblommer
4-5 spsk.piskefløde
 
 Sauce:
3 spsk.olivenolie
300 g.kantareller (evt. Karl Johan eller champignon)
2 dl.halvtør hvidvin
50 g.smør
 løvstikke eller anden krydderurt
 store kapers med stilk
 
Opskrift:
Porrerne skæres halvt igennem i hele deres længde. Kun det groveste af den grønne top fjernes. Porrerne lægges i kogende vand og koges 4-5 min. De to-tre inderste lag tages forsigtigt ud af porrerne og gemmes. Valnødder og kapers hakkes og blandes med rasp. Æggeblommer og fløde røres i. Blandingen skal være som tyk fars. Der tilsættes lidt salt og peber.

Porrestykkerne skæres i længder på ca. 10 cm, og nøddefarsen fordeles i stykkerne. Porrerne lukkes lidt sammen om farsen, og de sættes i et lavt ovenfast fad med lidt vand i bunden. Der lægges folie over fadet, og porrerne sættes i en 200 grader varm ovn 35-40 min. De sidste 5-10 min. fjernes folien.

Til saucen hakkes ca. halvdelen af det udtagne fra porrerne fint. Det svitses i olien et par min. Hvis svampene er store, skæres de igennem. De svitses med et par min. Vinen hældes i gryden og koges lidt med.

Der smages til med salt og peber. Lige inden serveringen tilsættes smørret, og det smeltes. Saucen fordeles på fire tallerkener, porrerne sættes på i et stjernemønster, og der pyntes med lidt frisk krydderurt og store kapers med stilk.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 7452 gange,
og udskrevet 177 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu