Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Rugbrød 03

Rugbrød 03, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 3 Brød

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Dr Bjorn

Indsendt :



Ingredienser:
400 g.knust rug eller rugflager
2.5 dl.kogende vand
100 g.kartoffelmel
1 flaske(335 ml) hvidtøl
2.5 dl.varmt vand
40 g.gær
2 tsk.salt
2 spsk.yoghurt
2 spsk.melasse (kan undlades)
400 g.fint rugmel
500 g.hvedemel
 
Opskrift:
Opblød rugen i kogende vand i 10 minutter. Lad den afkøle. Rør kartoffelmel og hvidtøl i. Opløs gær, salt, yoghurt og melasse i varmt vand hæld det i. Tilsæt rugmel og hvedemel og ælt dejen godt igennem. Dejen bliver noget fast og må ikke hænge i bord eller fingre. Form dejen til 3 brød, læg dem i smurte brødforme og lad dem hæve. Prik dem med en gaffel og børst dem med vand, smør eller æg, alt efter hvordan man ønsker den bagte overflade.

Bag brødene i 30 minutter ved 210°C; dæk dem herefter med staniolpapir og bag dem i yderligere 60 minutter ved 175°C. Vend brødene ud af formene og lad dem afkøle lidt; dæk dem derefter med et håndklæde og lad dem ligge og hygge sig heri i 12 timer. Så kan de evt. kommes i plasticposer og lægges i køleskabet i en dags tid. Nu kan de skæres i skiver, pakkes, og fryses om ønskes.

Tips:

Der bliver altid skorper og smul til overs, når brødene skæres i skiver. Det kan man med fordel lave øllebrød af. Prøv at servere den på følgende måde: Bland brødet med vand eller hvidtøl og kog det op, så det bliver klumpfrit. Tilsæt sukker og lad øllebrøden koge op igen. Pisk æggeblomme(r) med sukker og server denne ”æggesnaps” til øllebrøden, plus naturligvis fløde!


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.3    (2 stemmer)

Opskriften er vist 19999 gange,
og udskrevet 234 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu