Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice


















Sprængt lammebov (Tørsaltet)

Sprængt lammebov (Tørsaltet), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Sprængt lammebov (Tørsaltet), billede 4 Sprængt lammebov (Tørsaltet), billede 1 Sprængt lammebov (Tørsaltet), billede 2 Sprængt lammebov (Tørsaltet), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Lammebov
4 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
2 laurbærblade
0.5 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 tsk. allehånde, stødt
4 Nelliker, hele
   
30 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
400 gram Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
140 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
3 laurbærblade
3 kviste Timian, frisk
0.5 tsk. Korianderfrø
10 Peberkorn, sorte
150 gram Knoldselleri 1 mellem knoldselleri vejer ca 800gram skrællet vægt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Skyl kødet og dup det tørt med papir fra køkkenrullen.

Bland salt og farin med knuste laurbærblade, nelliker, peber og allehånde og gnid kødet med blandingen. Læg kødet med saltblandingen i et lerfad og lad det stå koldt i 1 døgn.


Lammeboven sættes over i koldt vand med 1 spsk. salt og bringes i kog mens du hyppigt skummer vandet.

De rensede og ituskårne grøntsager tilsættes, og alt simre under låg i godt 2 timer, til kødet er mørt.

Kødet tages derefter op og skæres i skiver. Serveres med flødestuvede kartofler og andre grøntsager efter sæson og lyst.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 44227 gange,
og udskrevet 1442 gange.


Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

[email protected]  -  2008-12-31 21:55:38
Perfekt. Supplerede kogelagen med løg, rosmarin, persillerod og hvidløg. Spiste det med grønlangkål, en jydsk tradition. RD