Skyl kødet og dup det tørt med papir fra køkkenrullen.
Bland salt og farin med knuste laurbærblade, nelliker, peber og allehånde og gnid kødet med blandingen. Læg kødet med saltblandingen i et lerfad og lad det stå koldt i 1 døgn.
Lammeboven sættes over i koldt vand med 1 spsk. salt og bringes i kog mens du hyppigt skummer vandet.
De rensede og ituskårne grøntsager tilsættes, og alt simre under låg i godt 2 timer, til kødet er mørt.
Kødet tages derefter op og skæres i skiver. Serveres med flødestuvede kartofler og andre grøntsager efter sæson og lyst.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 5
(3 stemmer)
Opskriften er vist 45073 gange, og udskrevet 1463 gange.
Energi:
KJ total 9296 (2213 kcal)
KJ pr. Pers. 2324 (553 kcal)
Vægt ialt 4748 gram
Vægt pr. Pers. 1187 gram
Næringsindhold pr 100 gram
Energi 195 KJ (46 kcal) Protein 4.1 gram Fedt 2.9 gram Kulhydrat 1.4 gram
Næringsindhold, energi og energiprocenter er beregnede Lær mere her: Kilde: Foodcomp
Kommentarer
riborgdaehnert - 2008-12-31 21:55:38 Perfekt. Supplerede kogelagen med løg, rosmarin, persillerod og hvidløg. Spiste det med grønlangkål, en jydsk tradition.
RD
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider