Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Sprængt lammebov (Tørsaltet)

Sprængt lammebov (Tørsaltet), Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - GrydeSteg - GrydeStege

Hovedingrediens : Lammekød - Lammebov hel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :


Sprængt lammebov (Tørsaltet), billede 4 Sprængt lammebov (Tørsaltet), billede 1 Sprængt lammebov (Tørsaltet), billede 2 Sprængt lammebov (Tørsaltet), billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Lammebov
4 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 spsk. Brun farin 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram
2 laurbærblade
0.5 tsk. Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
0.5 tsk. allehånde, stødt
4 Nelliker, hele
   
30 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
400 gram Porre 1 mellem porrer vejer ca. 150 gram renset vægt.

1 bdt. porrer vejer indeholder ca. 4 mellemstorer porer og vejer ca. 600 gram.
140 gram Gulerødder 1 mellem gulerod vejer ca. 100 gram skrællet vægt
3 laurbærblade
3 kviste Timian, frisk
0.5 tsk. Korianderfrø
10 Peberkorn, sorte
150 gram Knoldselleri 1 mellem knoldselleri vejer ca 800gram skrællet vægt
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   


Opskrift:

Skyl kødet og dup det tørt med papir fra køkkenrullen.

Bland salt og farin med knuste laurbærblade, nelliker, peber og allehånde og gnid kødet med blandingen. Læg kødet med saltblandingen i et lerfad og lad det stå koldt i 1 døgn.


Lammeboven sættes over i koldt vand med 1 spsk. salt og bringes i kog mens du hyppigt skummer vandet.

De rensede og ituskårne grøntsager tilsættes, og alt simre under låg i godt 2 timer, til kødet er mørt.

Kødet tages derefter op og skæres i skiver. Serveres med flødestuvede kartofler og andre grøntsager efter sæson og lyst.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Ingen brugere har givet denne opskrift en karakter.

Opskriften er vist 43114 gange,
og udskrevet 1270 gange.


Energi:
KJ total 9296 (2213 kcal)
KJ pr. Pers. 2324 (553 kcal)
Vægt ialt 4748 gram
Vægt pr. Pers. 1187 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 195 KJ (46 kcal)
Protein 4.1 gram
Fedt 2.9 gram
Kulhydrat 1.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp



Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

[email protected]  -  2008-12-31 21:55:38
Perfekt. Supplerede kogelagen med løg, rosmarin, persillerod og hvidløg. Spiste det med grønlangkål, en jydsk tradition. RD