Mangomousse 02

Mangomousse 02, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Frugt - Mango

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : KimonDK

Indsendt :      Red:


Ingredienser:
2 modne mangofrugter
1 appelsin (saften)
3 æggeblommer
125 g.sukker
2 dl.piskefløde
1 limefrugt
2 spsk.orangelikør
5 Husblas, blade
 
Opskrift:
Udblød husblasen i koldt vand. Skær mangofrugterne igennem på langs. Skræl tre af de halve mangofrugter og skær kødet i mindre stykker. Kom 1/3 af mangokødet i en kasserolle med appelsinsaft, 1 spsk.vand og halvdelen af sukkeret. Læg låg på og kog ved svag varme i ca. 10 minutter til en kompot. Tag kasserollen af varmen. Vrid vandet af husblassen og rør den i kompotten. Kom resten af det rå mangokød i blenderen sammen med kompotten og blend til en jævn puré. Hæld pureen tilbage i kasserollen og tilsæt resten af sukkeret og æggeblommerne. Sæt det over på lavt blus og rør konstant til det tykner som en creme. Cremen må ikke nærme sig kogepunktet. Tag kasserollen af varmen (forsæt med at røre). Afkøl cremen til den er lunken. Rør jævnligt.

Pisk fløden stiv med 1 tsk. sukker og vend den i mangocremen sammen med likøren og reven skal af halvdelen af limefrugten. Fordel cremen i glas og stil koldt i 6-7 timer. Pynt med den resterende 1/3 mango og lidt reven limeskal.


karakterer:
Opskriften er vist 14903 gange,
og udskrevet 268 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Karen  -  2013-04-29 10:34:25
Fantastisk mangopure. Har brugt den som det ene lag i en bryllupskage, hvor det andet lag var en hvid chokolademousse. Ikke et øje var tørt. Fantastisk smagssammensætning