Mangomousse

Mangomousse, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kold DessertRet : Kold Dessert - Dessertmousse

Hovedingrediens : Frugt - Mango

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : KimonDK

Indsendt :      Red :
Mangomousse, billede 4 Mangomousse, billede 1 Mangomousse, billede 2 Mangomousse, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Mango, frisk
1 Appelsin, saft heraf 1 appelsin indeholder ca. 1 dl. saft
1 spsk. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
125 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
5 Husblas, blade 1 blad husblas vejer ca. 1.7 gram,
3 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
   
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 Lime, skal heraf
2 spsk. Grand Marnier
   
  Pynt:
  Flødeskum
  Mangotern
  revet limeskal
   
Opskrift:
Udblød husblasen i koldt vand.

Skær de modne mangofrugter igennem på langs. Skræl tre af de halve mangofrugter og skær kødet i mindre stykker. Den 4. gemmes til pynt.

Kom 1/3 af mangokødet i en kasserolle med appelsinsaft, vand og halvdelen af sukkeret. Læg låg på og kog ved svag varme i ca. 10 minutter til en kompot.
Tag kasserollen af varmen.

Vrid vandet af husblassen og rør den i kompotten. Kom resten af det rå mangokød i blenderen sammen med kompotten og blend til en jævn puré.

Hæld pureen tilbage i kasserollen og tilsæt resten af sukkeret og æggeblommerne. Sæt det over på lavt blus og rør konstant til det tykner som en creme. Cremen må ikke nærme sig kogepunktet. Tag kasserollen af varmen (forsæt med at røre).
Afkøl cremen til den er lunken. Rør jævnligt.

Pisk fløden stiv med 1 tsk. sukker og vend den i mangocremen sammen med Grand Marnier eller Grand Marnier og reven skal af halvdelen af limefrugten.

Fordel cremen i glas og stil koldt i 6-7 timer.

Pynt med flødeskum, den resterende 1/3 mango og lidt reven limeskal.





karakterer:
Opskriften er vist 16888 gange,
og udskrevet 300 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 5833 (1388 kcal)
KJ pr. Pers. 972 (231 kcal)
Vægt ialt 493 gram
Vægt pr. Pers. 82 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1182 KJ (281 kcal)
Protein 3.8 gram
Fedt 17.8 gram
Kulhydrat 26.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2013-04-29 10:34:25
Fantastisk mangomousse. Har brugt den som det ene lag i en bryllupskage, hvor det andet lag var en hvid chokolademousse. Ikke et øje var tørt. Fantastisk smagssammensætning