Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Supperis

Supperis, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Suppetilbehør

Hovedingrediens : Gryn / Korn - Ris

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :



Ingredienser:
250 g.vaskede ris
75 g.vaskede rosiner
1.5 l.vand
 salt
 evt.smør
 evt.sukker
 
Opskrift:
Vandet bringes i kog hvorefter salt, ris og rosiner tilsættes. Koges i 40 minutter til risene netop er møre, ikke mere.

Kan forfines med lidt smør og ganske lidt sukker.

Tips:

Dette er fra en gammel kogebog og kogetiden er meget lang måske en anden type ris end vi bruger i dag så være opmærksom på kogetiden formentlig skal være kortere.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (21 stemmer)

Opskriften er vist 50638 gange,
og udskrevet 842 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Henriette Oemann  -  2018-12-11 20:33:20
Vi har altid brugt grødris. Det er vigtigt for resultatet. Risen skal kunne klistre sammen i koppen der er skyllet med koldt vand, så supperisen kan vendes ud i fine portioner. Børnene vil gerne have dem med lidt flere rosiner end angivet i opskriften ;)

mille gammelgaard  -  2014-10-07 11:35:05
Det er fordi det normalt er grødris man bruger.

Jens  -  2011-12-11 13:20:01
Brug grødis

Finn Stendevad  -  2010-12-26 17:07:05
Husk altid at dekorere med en tæt stjerne af lange kogte stykker gulerødder ovenpå risen inden servering

Niels Weber  -  2010-06-23 13:01:42
Opskriften er desværre ikke helt komplet: Kogetiden er så lang, fordi man bruger 1/3 løse ris og 2/3 grødris. Når rismassen er færdigkogt holdes den over i en skål el. lign. på hvis inderside man har lagt 15-20 skiver kogt gulerod (3 mm tykke skiver). Rismassen presses sammen, hvorefter skålen vendes med bunden opad. Når rismassen er afkølet smuttes den ud af skålen og ser flot ud med de orange skiver på. Smager fantastisk til alle former for klar suppe.

Birthe  -  2010-01-27 18:02:26
Hej Kogetiden er korrekt det skal jo koges på grødris. Hilsen Birhte

Lars  -  2009-10-24 18:28:46
Husk det skal være grødris..Ok kan se en forrig skribent har nævnt det

amn  -  2009-10-14 17:41:20
Det skal være grødris, så kogetiden passer. Her i sønderjylland fik vi i min barndom altid ris til klar suppe. Jeg laver det stadig når vi får suppe - herligt!

  -  2007-05-31 10:09:25
ris med rosiner er godt sammen med en god gameldags oksesuppe med hvideboller lad risen blive kold og put en spiseske fuld oven i suppen det er godt

Falk  -  2007-03-03 18:08:34
Brug grødris og kom rosinerne i til sidst opskriften stammer fra Varde egnen

  -  0000-00-00 00:00:00
Det er en uundværlig tilbehør til rigtig god hjemmelavet suppe