Pulverkaffe eller hakket en god mørk chokolade2 tsk. Pulverkaffe eller hakket en god mørk chokolade
Opskrift:
Rør smøret blødt og rør det sammen med sukkeret. Rør æggeblommerne i. Bland bagepulveret i melet og rør det i æggemassen skiftevis med mælken.
Fordel dejen i to lagkageforme.
Marengsmasse:
Pisk æggehviderne meget stive og pisk sukkeret i.
Læg marengsmassen i toppe på dejen.
Bagetid:
25 min. ved jævn varme, 175 grader C. alm. ovn.
Fyld:
Pisk fløden stiv og vend pulverkaffen eller chokoladen i.
Fordel fyldet mellem de to bunde.
Marengstoppene på begge bunde vendes opad.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4.7
(6 stemmer)
Opskriften er vist 55381 gange, og udskrevet 1135 gange.
Kommentarer
Erna - 2019-12-31 14:45:34 Jeg koger abrikoser til mos og lægger i mellem
- 2016-05-08 12:25:22 Lækker kage, men vær opmærksom på at man skal bruge små lagkageforme for at opskriften passer.
- 2014-05-01 11:45:31 Elsker denne kage..fik den som barn i stedet for lagkage og den har hængt ved lige siden :-)
Johanna - 2013-01-11 03:23:00 Denne kage er abselut en af mine yndlings :-)
Karen - 2011-06-16 13:43:47 Hej Gitte!
Jeg har bagt kagen mange gange.
jeg vender den nederste bundt med marengsen ned mod tallerknen.
benthe - 2009-11-06 08:32:56 det er også godt at komme hindbærmarmelade i flødeskummet ca 5 spsk.
Gitte E - 2008-11-09 19:05:18 Hvordan kan man lægge fyldet MELLEM bundene, hvis marengstoppene på begge bunde skal vende opad??????
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider