Guldkage

Guldkage, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 8 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Diverse kager i form

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : leni

Indsendt :      Red :
Guldkage, billede 4 Guldkage, billede 1 Guldkage, billede 2 Guldkage, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
  Bunden:
75 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
75 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
3 Æggeblommer 1 æggeblomme ca 15 gram
125 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Mælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram

Næringsberegning på baggrund af sødmælk.
   
  Marengsmasse:
3 Æggehvider 1 æggehvide ca 30 gram
150 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
   
  Fyld:
2.5 Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 tsk. Kaffe. instant. pulver 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 6 gram
1 dl. 20 gram
   
Opskrift:
Rør smøret blødt og rør det sammen med sukkeret. Rør æggeblommerne i. Bland bagepulveret i melet og rør det i æggemassen skiftevis med mælken. Fordel dejen i to lagkageforme.

Marengsmasse:
Pisk æggehviderne meget stive og pisk sukkeret i. Læg marengsmassen i toppe på dejen.

Bagetid:
25 min. ved jævn varme, 175 grader C. alm. ovn.

Fyld:
Pisk fløden stiv og vend pulverkaffen eller hakket god mørk chokolade i.

Fordel fyldet mellem de to bunde. Marengstoppene på begge bunde vendes opad.





karakterer:
Opskriften er vist 71300 gange,
og udskrevet 1304 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (9 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 8905 (2120 kcal)
KJ pr. Pers. 1113 (265 kcal)
Vægt ialt 613 gram
Vægt pr. Pers. 76 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1452 KJ (345 kcal)
Protein 5.2 gram
Fedt 12.5 gram
Kulhydrat 53.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2021-04-01 14:00:42
Den skal bage længere tid, synes jeg. Men det er en helt suverænt lækker og forbavsende let kage. Slet ikke marengs-sød. Top karakter her fra. Tak for den dejligste opskrift.

  -   2019-12-31 14:45:34
Jeg koger abrikoser til mos og lægger i mellem

  -   2016-05-08 12:25:22
Lækker kage, men vær opmærksom på at man skal bruge små lagkageforme for at opskriften passer.

  -   2014-05-01 11:45:31
Elsker denne kage..fik den som barn i stedet for lagkage og den har hængt ved lige siden :-)

  -   2013-01-11 03:23:00
Denne kage er abselut en af mine yndlings :-)

  -   2011-06-16 13:43:47
Hej Gitte! Jeg har bagt kagen mange gange. jeg vender den nederste bundt med marengsen ned mod tallerknen.

  -   2009-11-06 08:32:56
det er også godt at komme hindbærmarmelade i flødeskummet ca 5 spsk.

  -   2008-11-09 19:05:18
Hvordan kan man lægge fyldet MELLEM bundene, hvis marengstoppene på begge bunde skal vende opad??????