Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice



          Facebook         Instagram

          Pinterest         Twitter
















Finker

Finker, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 10 Pers.

BuffeterRet : Buffeter - Julebuffet

Hovedingrediens : Svinekød - Diverse svinekød

Højtid: Jul

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :


Finker, billede 4 Finker, billede 1 Finker, billede 2 Finker, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
750 g.svinelever
2 svinehjerter
4 svinenyrer
 vand
 salt
1 spsk.eddike
 
1 løg
 timiankviste
1 laurbærblad
5-6 helepeberkorn
 
1 fedtflomme på ca. 1 kg
 
1 løg
 
50 gfedt
3-4 spsk.hvedemel
3/4 l.kogevand
 
 salt
 peber
 


Opskrift:

Rens og skyl lever, hjerter og nyrer og sæt dem over i så meget letsaltet vand, så det lige akkurat dækker.
Bring det i kog og skum det grundigt af.
Tilsæt halverede løg, timian, laurbærblad og hele peberkorn ved og lad alt koge under låg og for svag varme, til det er helt mørt.
Det tager op imod 3 times tid. Kan stilles til afkøling i køleskab til næste dag, så er det nemmere at arbejde med.

Fedtflommen hakkes og smeltes langsomt i en tykbundet gryde.
Når fedtet er helt smeltet, fiskes fedtegreverne op og det meste af fedtet hældes fra og gemmes.

Det færdigkogte kød tages op af kogevandet og køres en gang gennem kødhakkemaskinen.
Kogevandet sies. Lidt af fedtet varmes i en anden gryde og mel tilsættes og røres godt sammen. Kogevand tilsættes til en rimelig tyk suppe.

Løgene pilles og hakkes og svitses i fedtet.

Kom det hakkede kød i gryden, rør godt rundt og lad det hele stå og småsnurre i ca. 10 minutter, hvorefter suppen tilsættes og til sidst tilsættes fedtegreverne. Det hele smages til med salt og peber og farves med kulør.

Finkerne kan spises varme eller lune, og de bliver faktisk bedre og bedre, for hver gang de bliver varmes op. Og allerbedst bliver de, hvis man varmer dem på en tør pande og lader dem brænde ganske lidt på.




karakterer:

1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (40 stemmer)

Opskriften er vist 140857 gange,
og udskrevet 2199 gange.




Kommentar fra:


Kommentar:



(Kommentaren vil først blive synlig når den er læst og godkendt)


Kommentarer

Bjarne Nielsen  -  2018-12-28 18:03:49
Normalt kogte man lunger også og tilsatte, der gik ikke noget til spille når man slagtede, Syrlige æbler og svesker hører også til, æbler i både svesker hele, Timian kan også bruges alt efter smag, eddike tilsættes for at tage lidt af fedt smagen.


Birthe Sporring  -  2017-12-11 16:59:29
Jeg kunne ikke få fat i nyrer eller lunger, med tilberedte retten af lever og hjerte. Og det smagte himmelsk.Minder meget om det, min mor lavede.


fru4  -  2015-10-18 12:30:22
For den da, den er super, som min svigermor lavede den. Intet må undlades. Mums


Benny Hansen  -  2013-12-29 12:11:00
I opskriften står der 1 spsk. eddike; men ikke hvornår eller hvor den skal bruges??!!


Ruth Lorenzen  -  2012-11-11 16:02:34
Det er vist kun på Sjælland man kan købe den færdig, Tulip i Åbenrå laver den, men sender den kun til Sjælland


Holger Kristensen  -  2009-11-26 14:00:07
God opskrift, Dog plejer jeg i stedet for lunge og nyre at bruge 1 kg fed fars 16-22 % istedet for fedtflomme bruger jeg 500g ren spæk , desuden bruger jeg 4store madæbler som jeg skræller og skærer i både, jeg bruger ikke mel 5


Zita Sorensen  -  2009-08-23 23:13:48
Thank You ! I live in BC Canada . My friend has been looking for the recepi for a long time . I was surprised to find it .


john  -  2009-01-09 19:13:18
Super lækkert, ekstra tilbehør evt. løg. nyre skal helst ligge i blød halvanden time før tilberedningen.


aø 22.12.08  -  2008-12-22 12:34:45
Jeg plejer også at komme svesker og et par syrlige æbler igennem kødhakkeren og riste det hele sammen med indmaden. Lungerne bruges ikke for smagens skyld, men kun hvis man selv slagter grisen derhjemme, ellers skal de jo smides ud, og det er da synd. Det hele smages til med et skvæt eddike, salt og peber.


Jens-Peder Vium  -  2008-12-20 18:22:05
Tilbage i 50'er lavede min mor finker i sin slagterforretning opskrift, der ligner denne ganske meget. Men hun brugte mellemgulv, og ikke lunger som jeg kan se nogle af kommentatorerne anbefaler. Det var dengang, der endnu blev slagtet enkelte svin i Københavns Kødby.


Gilleleje  -  2008-12-17 18:21:34
Svesker er godt, og ja lunger hører vel med, men ikke nødvendigvis. Ovennævnte opskrift er helt super, og hvis I skulle have et lille glas god whisky så kan det anbefales, at komme det i også.


Ben Thykjær  -  2008-11-08 13:38:33
En rigtig god gameldags ret, men der mangler lunge i opskriften. der skal ikke mel i den skal legere sig selv. der skal så lidt væske i som mugligt


Per  -  2007-11-22 20:47:49
Kødet kan hakkes mere eller mindre fint, her syntes vi at der skal bruges størst mulig huller.


Fleming  -  0000-00-00 00:00:00
Min mor kom altid svesker i


ruthy  -  0000-00-00 00:00:00
mangler lunger-har en gl opskrift magen til blot med lunger


annemirl kristiansen  -  0000-00-00 00:00:00
helt rigtig gammel opskrift, let at gå til, tilsættes noget suppe og jævning.