Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Æbletærte /-kage med kanel

Æbletærte /-kage med kanel, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 6 Pers.
Kager i formRet : Kager i form - Tærte

Hovedingrediens : Frugt - Æbler

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Kasper

Indsendt :


Æbletærte /-kage med kanel, billede 4 Æbletærte /-kage med kanel, billede 1 Æbletærte /-kage med kanel, billede 2 Æbletærte /-kage med kanel, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
180 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

180 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Margarine 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. Bagepulver 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
   
400 gram Æbler 1 mellemstort æble vejer ca. 80 g. skrællet vægt

1 dl. revet æble vejer ca. 70 gram.
   
2 tsk. Kanel, stødt 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7 gram
1 dl. 50 gram
3 spsk Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Blødgør magerinen, med sukkeret (en microovn har aldrig skadet nogen). Tilsæt ægene. Bland bagepulver og mel, og tilsæt det. Hæld dejen i en smurt springform ca. 26 cm. i diameter og glat den ud.

Skræl æblerne og skær dem i både. (Fra papirstynde til normale, giver ret forskelligt resultat, find ud af hvad du selv foretrækker.) Tryk bådene ned i dejen, så tæt som muligt. Drys med kanelsukker.

Bages ved 220 grader C. alm. ovn i ca. 35 minutter.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (107 stemmer)

Opskriften er vist 238236 gange,
og udskrevet 4929 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 10321 (2457 kcal)
KJ pr. Pers. 1720 (409 kcal)
Vægt ialt 1010 gram
Vægt pr. Pers. 168 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 1021 KJ (243 kcal)
Protein 3.6 gram
Fedt 9.7 gram
Kulhydrat 36.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2020-10-17 21:52:15
Kom en smule ingefær i dejen det smager fantastisk

Margit, Helsinge  -  2016-11-26 19:07:31
Super god. Stod en dag og ville lave den, men havde kun ca.90 g. hvedemel, så valgte at blande 90 g. rugmel i som erstatning.....den blev faktisk meget bedre :-) Gav bunden lidt mere krisp

Nulle  -  2016-11-05 23:49:37
Syns der er alt for meget dej 😒

judy, roskilde  -  2016-09-16 12:08:59
super nem opskrift og den smager supergodt med vaniljeflødeskum på toppen. Har lavet den med stor succes flere gange.

Mutti  -  2015-10-16 09:01:30
Glemte at skrive, at vi maser æblestykkerne ned i dejen og bager 30 min. Så bliver den dejlig svampet.

Mutti  -  2015-10-16 08:57:36
I vores familie er vi vilde med kanel, så forholdet mellem kanel og sukker byttes om. Æbler, sukker og kanel blandes godt i en plastikpose, så alle æblestykker er dækket af kanelblandingen - mums.

  -  2014-01-12 11:14:19
Jeg har bagt denne tærte i over 25 år, vi elsker den og den kan fryses bruger den ofte til fødselsdage osv netop fordi man kan lave den i forvejen og fryse ned og den ser og smager nylavet hver gang.

Jens-Peter  -  2013-10-20 15:48:09
Fin svampet kage. HUSK at klemme æbleskiverne godt ned i dejen ellers bliver der for meget kage. (Det er jo æblerne man vil smage).

Tina  -  2013-02-18 22:24:50
Jeg bruger altså også smør, samt den er super nem at lave, vi elsker den her :-)

Anne Mette  -  2013-01-19 20:25:33
Lækker lækker opskrift, har bagt den flere gange og får kun rosende ord. Så er den oveni købet let at lave. Men jeg anbefaler også at bruge smør.

Majet  -  2012-09-20 13:29:32
Ummmmm, den er lækker. Men syns den skal bages lidt mindre end 35 min.

Odense  -  2012-06-30 16:07:06
Jeg fandt denne opskrift for et år siden og var VILD med den. Også ledte og ledte jeg i et helt år, og har nu endelig fundet den igen!! Den er SUPER GO!!!!!!

Stinne  -  2012-05-25 20:19:23
Mums den er god og helt vildt nem at lave.......brugte flydende Margerine og det virker og smager godt

simone b  -  2012-03-06 22:39:00
min dej blev til smuldre dej, er du sikker på dullen ikke skal smeltes???

  -  2011-10-29 18:38:45
Meget velsmagende og enkel at lave:)

Jane  -  2011-08-02 21:31:07
Vil også gerne anbefale denne. Endte med en super lækker kage, hvor det mest tidskrævende var at skrælle æblerne :)

Dorthe  -  2011-06-23 14:44:37
Kan den fryses ?

  -  2011-01-10 09:18:50
Den vil jeg prøve:-)

  -  2010-12-15 10:05:26
rigtig god kage og så er den nem at lave

Ditte  -  2010-11-08 21:12:59
Super nem og lækker kage. Kan klart anbefales ;)

Mikkel Zwung  -  2010-09-17 12:53:57
Hvis man starter med at blande mel og bagepulver og vejer det af i den samme skål som man blander sukker, smør og æg og hælder melblandingen tilbage i en tom melpose inden man blander sukker, smør og æg, så undgår man en skål i opvasken bagefter. Desuden bør man bruge smør istedet for magerine, da magerine indeholder en masse mættede fedtsyre, som kroppen ikke kan lave om til muskler.

ulla  -  0000-00-00 00:00:00
vi elsker den kage. den er så nem at lave så ungerne også kan finde ud af det