Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Kartoffellasagne

Kartoffellasagne, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Lasagne

Hovedingrediens : Rodfrugter - Kartofler

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : pjuske

Indsendt :


Kartoffellasagne, billede 4 Kartoffellasagne, billede 1 Kartoffellasagne, billede 2 Kartoffellasagne, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Oksekød, hakket ca. 10% fedt
2 Løg 1 almindeligt løg vejer ca. 150 gram pillet vægt
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
2 spsk. Olie 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram

1 Rød peberfrugt 1 mellem peberfrugt vejer ca 125 gram renset vægt.
1 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
750 gram Kartofler 1 mellem kartoffel vejer ca. 125 gram skrællet vægt
Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
100 gram Parmesanost. revet Revet:
1 tsk. 3 gram
1 spsk. 10 gram
1 dl. 50 gram
   
  Bechamelsovs:
25 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 dl. Oksebouillon 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Muskat
   


Opskrift:
Løg finthakket hvidløg og kød brunes i gryde i olien. når alt er brunet kommes peberfrugten skåret i strimler i og steger med i ca 2 min kødet smages til med salt og krydderier.

Kartoflerne skraldes og skæres i så tynde skiver man nu kan. Kartoflerne blancheres i spildkogende vand, når vandet koger igen tages kartoflerne op, ca. 1-2 minutter

Bechamelsovse:
Smørret smeltes i en gryde og melet tilsættes og gøres godt i inden sødmælk og bouillon tilsættes lidt efter lidt under konstant omrøring, smages til smages til med salt og muskat

så kommes en smule smør i bunden af et ildfast fad og derpå lægges en 3. del af kartoffelskiverne taglagt i fadet.derpå lægges er 3. del kød over og igen er 3. delsovs. ovs ovs.

Til sidst kommes revet ost på. Sættes i en varm oven ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 25 minutter.

karakterer:
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (51 stemmer)

Opskriften er vist 97034 gange,
og udskrevet 2271 gange.
Energi:
KJ total 11568 (2754 kcal)
KJ pr. Pers. 2892 (688 kcal)
Vægt ialt 2454 gram
Vægt pr. Pers. 613 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 471 KJ (112 kcal)
Protein 7.2 gram
Fedt 5.7 gram
Kulhydrat 8.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Birthe  -  2020-02-26 18:32:17
Der skal da vist ikke 2 x 1,5 hvidløg i, vel 😉 glæder mig til lørdag aftensmad.

Sebastian  -  2010-10-06 18:45:23
Så er det hele spist op, og sikke dog en lækker ret! Så er der lidt til madpakken, imorgen også :) Tak for opskriften!

Sebastian  -  2010-10-06 17:51:20
Lasagnen står lige nu i ovnen, og glæder mig så meget til at smage den :D! Jeg smed lidt karry og paprika i kødet! Så nu må vi se - skriver et indlæg mere, når den er spist :D!

Kira  -  2010-07-19 13:41:57
hehe det er noget tid siden jeg fik lavet den her til aften og har lavet den 3 gange siden! SIMPELTHEN så guffern :D den smager dejligt og selv min far spiser godt af den.

Kira  -  2010-06-01 12:20:03
Vil prøve at lave den her til aftensmad også kommentere igen bagefter :)

Hamza  -  2009-07-11 16:15:33
Jeg brugte ternet kødstykker istedet for hakket oksekød. Det smagte mere krydret og lækkert kan jeg sige. I Bechamelsovsen smed jeg lidt ost i. Det var bare vidunderligt!

Rikke  -  2009-03-28 14:34:26
Smager dejligt - en ret hele familien kan lide.

Helena  -  2008-09-22 12:49:13
Denne kartoffellasagne er os rigtig god hvis man i stedet for peberfrugt putter porrer og gulerøder i, og hvis man i stedet for bechamelsauce bruger ostesauce. Det er bare mums :P

Christina  -  2007-10-21 11:30:38
Man kan også bruge majs i stedet for peber. Det smager også rigtig godt :-)