Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Klat-kager

Klat-kager, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Varm DessertRet : Varm Dessert - Klatkager

Hovedingrediens : -

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : pjuske

Indsendt :


Klat-kager, billede 4 Klat-kager, billede 1 Klat-kager, billede 2 Klat-kager, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Risengrød 1 dl. færdig risengrød vejer ca. 110 gram pr dl.
60 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

2 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Vanillesukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
2 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
   
Opskrift:
Rør grøden med sukker (vanilla) mel og æg, til det bliver en ensartet masse.

Sættes på panden med en spiseske og steges i smør ved svag varme 4-5 minutter på den første side og 3 minutter på den anden.
Holdes varme.

Serveres godt varme, med godt syltetøj.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.2    (135 stemmer)

Opskriften er vist 227562 gange,
og udskrevet 6256 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 5714 (1360 kcal)
KJ pr. Pers. 1428 (340 kcal)
Vægt ialt 778 gram
Vægt pr. Pers. 194 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 734 KJ (174 kcal)
Protein 5.5 gram
Fedt 9.2 gram
Kulhydrat 17.9 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Jyden  -  2016-12-15 19:14:32
Lav dem med risalamande i stedet, det er den originale

Fam. Wind  -  2014-10-17 10:12:00
Kom lidt revet citronskal i, Uhmm... Og spis med brun farin og hindbærsirup, så bliver det næsten ikke bedre!

Sacha  -  2011-11-29 12:56:51
De er vanvittig gode!!!!! Min mand hader risengrød, men elsker disse... Børnene gider ikke risengrød, men elsker dem her... Så endelig en grund til at jeg kan lave risengrød til mig selv :-)

Mic  -  2011-08-24 13:39:06
Super god opskrift, men piftede nu min lidt op med 1tsk kanel, og en halv pose revet kokos, de blev super gode :D

maria  -  2010-12-06 21:44:41
hvor mange få man når man tag 10 pers

  -  2010-10-07 12:05:01
Møg opskrift. Mormors klat kager er bedre. Se at få slette denne opskrift.

Anne  -  2010-01-29 14:35:45
De er bare rigtige gode..lige som jeg husker det da jeg var barn...

Lotte  -  2009-12-22 15:03:00
Uhhhmmmm lækre... Lige noget for ungerne og os andre ;)

  -  2009-10-31 19:00:31
De er rigtige gode!! :) tilsæt evt. lidt juleøl så bliver de ekstra sprøde!

  -  2009-03-15 11:22:15
kan der ikke komme kogte ris i ?

  -  2009-02-09 08:40:49
kan der ikke bare komme kokte ris i

Jesper  -  2008-12-22 15:35:38
De er som jeg husker min farmors :-) Internettet er ikke så tosset. Glædelig jul

mikkel  -  2008-12-18 16:09:41
smager herre godt men det kunne være dejligt at vide hvad varme niveau den skulle stå på ellers rigtig lækker!

to glade nissepiger  -  2008-12-18 14:24:25
du har reddet vores dag. tak

MariaWB  -  2008-12-17 00:38:48
Super lækre! Og en dejlig nem og enkel opskrift, det er ting man altid har i huset.

helle  -  2008-12-09 18:03:00
det er bare så dejligt med klatkager min datter er helt syg med det

Lisbeth  -  2008-11-19 18:15:24
Der skal lidt revet citronskal eller lidt citronsaft i. Sådan lavede min mormor og min mor dem altid.

Emma på 10år  -  2008-11-16 15:57:10
Hold Op de Smager godt ! God opskrift ! Knus Emma

ditte  -  2008-11-03 17:04:00
det er dem jeg husker fra barnsben af dejligt

Ole J.  -  2008-10-09 11:57:58
Super dessert - netop som min mormor lavede dem, hun serverede dem med hjemmelavet stikkelsebær eller æblegrød.

Rolf  -  2008-08-23 16:08:10
Jeg har lige prøvet dem. Der skal være noget sødt til som sukker eller smøre chokolade eller syltetøj til. Da de ikke er særligt søde i sig selv. Men alt i alt en god opskrift. hvis man alligevel har en protion rissengrød stående.

Dreng på 13  -  2008-02-18 19:54:55
jeg har lige prøvet at lave dem af vores rest risengrød og de er virkelig gode. men hvis du har 500 g så lad være med at putte 1 dl mel i. bare put ca 0.8 dl mel i. ellers smager de meget af mel. men ellers en virkelig god opskrift .

Lene  -  2007-12-16 13:36:03
Det er bare de lækreste lækre klatkager jeg nogensinde har lavet. TAK.

Jonas  -  2007-12-06 01:49:40
Jeg har lige lavet nogle og de smager nice!

jytte  -  2007-12-01 22:32:41
jeg vil sige denne opskrift er megetmeget god, den smager sletSLET ik som alle de andre. meget mere krydret, men det er nok pgr. de 10 dl. mel og 20 æg. meget god smag. god opskrift. stort fem(TI) tal til dig.

Siv  -  2007-06-03 18:37:58
Mmh. De smager himmelsk. Tilaæt små chokostykker. Så er det perfekt :)

sandra  -  2007-05-28 13:20:58
prøv at lade være med at tage så meget fedt på panden så bliver de ikke så fede og ja de er virkelig gode

mette  -  0000-00-00 00:00:00
til per det er lige den opskrift jeg manglede tusind tak for hjælpen

Peter  -  0000-00-00 00:00:00
Klatkager som vor mor lavede dem - tilsæt evt. lidt mælk