Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Nemt rugbrød uden kerner

Nemt rugbrød uden kerner, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Rugbrød

Hovedingrediens : Mel - Rugmel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkFryseegnet : Er fryseegnet

Indsendt af : Birgit

Indsendt :


Nemt rugbrød uden kerner, billede 4 Nemt rugbrød uden kerner, billede 1 Nemt rugbrød uden kerner, billede 2 Nemt rugbrød uden kerner, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
50 gram Gær
8 dl. Kærnemælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
500 gram Rugmel, groft 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
500 gram Sigtemel
3 tsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
   
Opskrift:
Brug gerne røremaskine med dejkroge- på lavest omdrejninger.

Gæren udrøres i den lunkne kærnemælk. Derefter tilsættes rugmel og lad maskinen kører indtil melet er optaget, derefter tilsættes sigtemel og salt. Lad røremaskinen køre i små 4 min. Dejen er meget blød. Lad den hæve i skålen et lunt sted ca. 45. min.

Kom dejen i en smurt rugbrødsform, brug evt. dejskraber og glat dejen jævnt ud. Efterhæver et lunt sted ca. 30 min.

Bagetid ca. 50 min. ved 200 grader C. alm. ovn.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.4    (19 stemmer)

Opskriften er vist 89428 gange,
og udskrevet 2441 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 15941 (3795 kcal)
KJ pr. Brød 15941 (3795 kcal)
Vægt ialt 1862 gram
Vægt pr. Brød 1862 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 856 KJ (203 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 1.4 gram
Kulhydrat 43.5 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Henriette   -  2020-01-04 09:31:22
Kan man bruge surdej i stedet for gær og hvor meget skal der så bruges

anker47  -  2019-09-02 15:51:32
Det här kan inte passa. Har gjort exakt som det står i angivna mängder för 1 bröd. Där mer än nog till 2 bröd

BM  -  2017-11-22 16:23:19
Værste opskrift ever..... Alt for meget mel eller alt for lidt væske.

  -  2017-11-01 07:24:11
Mænngden af mel og væde holder ikke, maskinen var ved at falde af bordet og jeg måtte tilsætte mere væde - alligevel var den meget fast

majbritt  -  2017-02-12 11:16:53
Jeg er igang med at prøve på at lave den. Har fulgt opskriften fra punkt til prikke og dejen skilte sig så måtte ælte den sammen og synes den virker noget hård. Der er ihvertfald ingen grund til at bruge en dejskraber. Øh er det meningen den skal være sådan? Bager med dejkroge

Rita  -  2013-02-04 08:29:27
Har ikke prøvet dette brød endnu. En anden læser forespørger om kærnemælken kan erstattes af andet. Jeg kan ikke tåle surmælksprodukter samt kerner, så er det muligt med andet. Lyder som et godt brød og nemt at bage.

zederkopf  -  2011-10-28 12:58:01
Er nu igang med at bage et nyt brød. Det sidste brød jeg bagte snød mig fordi jeg havde brugt både gær og surdej, Det hævede meget mere end der var plads til i en 2 l brødform. Jeg måtte bruge en mindre brødform til overskuddet. Men smag og konsistens er super. Både min hustru og jeg "hader" kernerugbrød og det ser også uappetitlig ud når folk sidder med en negl for at få kerner ud som har sat sig fast mellem tænderne.

zederkopf  -  2011-10-19 12:31:04
Nu har jeg rørt dejen med surdej samt 25 g gær. Det ser lovende ud. Efter jeg har bagt brødet vil jeg vende tilbage med en anmeldelse

Knuds mave  -  2010-08-03 16:59:43
Kan den opskrift brugews i8 en bagemaskine. Jeg hader at få dej mellem fingerne.

Troels  -  2009-08-17 20:16:46
Et virkelig godt brød, som vi vil bage igen. Nu ved vi hvor meget der skal i formen, da der jo er forskel på forme, Men en helt klar 1 er i forhold til det uduelige købebrød. Tak

Rikke  -  2009-03-21 09:00:08
Nanna, er du sikker på at du ik kan fnde kernemælk? Prøv at se om der ikke er noget der hedder "butter milk". Jeg bor nemlig selv i Grækenland så har oss været på udkig.

Nanna  -  2009-02-22 10:39:35
Kan man bruge noget andet end kærnemælk, jeg bor på Malta og her er der ikke kærnemælk.

Birgit  -  2008-04-01 12:45:22
Sigtemel består af hvedemel og sigtet rugmel. Det er vigtigt at det er sigtemel der tilsættes.

  -  2007-12-25 17:14:10
Er det vigtigt at det er sigtemel og ikke hvedemel? hvad består sigtemel egentlig af?

tina  -  2007-06-18 17:29:20
Det kalder jeg ikke rugbrød......men et dejligt franskbrød er det, men når man laver det i håb om at det bliver til rugbrød så bliver man skuffet.

Erika  -  0000-00-00 00:00:00
Dejligt brød. Jeg deler brødet i 2 og kommer den ene halvden i fryseren. Og efter optøning på køkkenbordet, smager brødet som nybagt.

Anders  -  0000-00-00 00:00:00
godt rugbrød - jeg har en ernæringsøkonomas ord for,at det er en skrøne, at kernerugbrød skulle være sunere end gammeldags rugbrød. Det er den samme mængde fibre i begge, takket være rugmelen. Til gengæld får man ikke ondt i tænderne med et gammeldags rugbrød.

Tove  -  0000-00-00 00:00:00
Som det gode "lyst rugbrød" man kunne købe for et par år siden.

Sonja  -  0000-00-00 00:00:00
Dejligt brød, hvis man er til det der før i tiden hed lyst rugbrød. Også velegnet til at bruge til madpakke, såbages det ligesom rufler og pålægget kan lægges imellem.

Heidi  -  0000-00-00 00:00:00
Godt brød der holder sig længe og hvis man deler det og kommer halvdelen i fryseren er det som friskbagt, dog uden sprød skorpe.