Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Kyllingecurry fra Sri Lanka

Kyllingecurry fra Sri Lanka, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Pers.

HovedretterRet : Hovedretter - Gryderet - Gryderetter

Hovedingrediens : Kylling - Kylling hel

Oprindelsesland : Sri Lanka

Sri LankaIndsendt :


Kyllingecurry fra Sri Lanka, billede 4 Kyllingecurry fra Sri Lanka, billede 1 Kyllingecurry fra Sri Lanka, billede 2 Kyllingecurry fra Sri Lanka, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1300 g.kylling, 1 stk.
 
0.25 tsk.cayennepeber (start med mindstemålet!)
1 spsk.curry powder (Garam masala)
2 tsk.paprika
1 tsk.salt eller efter smag
 
0.5 tsk.bukkehornsfrø
1 spsk.eddike (helst brun)
 
1 helerøde eller grønne chilifrugter
1 løg, fint hakket
4 fedhvidløg
 
2 spsk.olie
1 laurbærblad
3 tomater
4 dl.kokosmælk
3 tynde skiver frisk ingefær (eller efter smag) fint hakket
3 kardemommefrugter
2 helenelliker
1.5 cm.stykke hel kanel
 citrongræs
 
Opskrift:
Skær kyllingen ud i passende stykker. Skindet kan fjernes, hvis man ikke holder af at spise det, så trækker kødet lettere smag af krydderierne!

Læg kyllingestykkerne i et fad og kom alle de stødte krydderier + salt hen over dem, så de er pænt dækkede. Vend evt. rundt i stykkerne, så krydderierne fordeles over det hele.

Eddike og bukkehornsfrø kommes også ned til stykkerne nu. Lad kyllingen trække mindst 15 - 20 min. (jo længere des bedre).


Hak løg og hvidløg. (Hvis man ikke ønsker curryen for stærk, kan man koge de hele chilifrugter, som har fået et snit i skallen, med kødet og fjerne dem, når retten er færdigkogt.)

Varm olien op i en stegegryde til den er rigtig varm. Kom løg, laurbærblad og evt. chilifrugterne ned i olien, og lad løgene blive gennemsigtige. De må ikke blive brune.

Kom tomaterne, der er skåret i småstykker, ned i gryden og rør rundt i blandingen i et par minutter. Kom derefter kyllingestykkerne i, og rør rundt i endnu 5 - 7 minutter. Derefter tilsættes coconut milk, skivet ingefør, hele kardemomme, nelliker, kanelstang og citrongræs samt kødet. Lad det simrer til det er mørt (1/2 - 3/4 time). Strø lidt extra curry powder og krydderier over retten, hvis det skønnes nødvendigt.

Lad retten køle lidt af og tilsæt til sidst lidt citronsaft.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.5    (26 stemmer)

Opskriften er vist 40749 gange,
og udskrevet 647 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Thomas  -  2010-11-30 14:01:55
Hvor i alverden kan man købe kardemommefrugter og bukkehornsfrø, og findes der eventuelt noget lettere tilgængeligt, man kan bruge i stedet for?