Skold rosinerne og lad dem trække natten over i rom.
Hak pomeransskal og sukat fint.
Opløs gæren i lun mælk.
Tilsæt sukker, salt, mel, smør og de smuttede, hakkede mandler.
Ælt dejen til den er smidig.
Vend rosiner, pomeransskal og sukat i lidt mel og ælt det i dejen.
Lad den hæve et lunt sted til dobbelt størrelse.
Ælt atter dejen igennem og rul den ovalt ud 30 cm. lang
Fold dejen tre gange sammen til et brød og sæt det på en smurt plade.
Lad brødet efterhæve 30 minutter.
Smelt smørret og smør halvdelen over brødet med en pensel.
Sæt julestollen i en varm ovn ved 200 grader C og bag den 1 time.
Tag brødet ud og smør det med resten af smørret.
Afkøl brødet og drys florsukker over.
Pak brødet i alufolie og gem det væk i mindst 2 uger inden det spises.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 4
(4 stemmer)
Opskriften er vist 8223 gange, og udskrevet 113 gange.
Kommentarer
Bibelot - 2011-12-09 11:00:17 Temperaturen bør kun være 180 grader i en varmluftovn. Ellers bliver kagen nemt brændt på overfladen.
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider