Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Julestolle

Julestolle, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
250 g.rosiner
3 spsk.rom
60 g.pomeransskal
60 g.sukat
50 g.gær
1.25 dl.mælk
100 g.sukker
 salt
500 g.hvedemel
1 spsk.vanillesukker
200 g.smør/margarine
 
 Desuden:
100 g.smør/margarine
80 g.florsukker
 
Opskrift:
Skold rosinerne og lad dem trække natten over i rom.

Hak pomeransskal og sukat fint. Opløs gæren i lun mælk. Tilsæt sukker, salt, mel, smør og de smuttede, hakkede mandler. Ælt dejen til den er smidig. Vend rosiner, pomeransskal og sukat i lidt mel og ælt det i dejen. Lad den hæve et lunt sted til dobbelt størrelse. Ælt atter dejen igennem og rul den ovalt ud 30 cm. lang Fold dejen tre gange sammen til et brød og sæt det på en smurt plade. Lad brødet efterhæve 30 minutter. Smelt smørret og smør halvdelen over brødet med en pensel. Sæt julestollen i en varm ovn ved 200 grader C og bag den 1 time.

Tag brødet ud og smør det med resten af smørret. Afkøl brødet og drys florsukker over. Pak brødet i alufolie og gem det væk i mindst 2 uger inden det spises.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (3 stemmer)

Opskriften er vist 7984 gange,
og udskrevet 102 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Bibelot  -  2011-12-09 11:00:17
Temperaturen bør kun være 180 grader i en varmluftovn. Ellers bliver kagen nemt brændt på overfladen.