Julemand

Julemand, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Hvedemel

HøjtidJul

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red :

Ingredienser:
375 g.mandler
750 g.sukker
750 g.honning
125 g.sukat
125 g.pomeransskal
1 knsp.Muskatnød, friskrevet
1 knsp.St. nelliker
30 g.kanel
1 spsk.potaske
3 tsk.vand
850 g.hvedemel
 
 Glasur:
200 g.Flormelis
1 æggehvide
1 spsk.citronsaft
 
Opskrift:
Smut og hak mandlerne. Hæld dem i en gryde sammen med sukker og honning og rist det gyldent ca. 10 minutter. Hak sukat og pomeransskal og kom det i sukkeret sammen med muskat, nelliker og kanel. Lad det afkøle. Rør potasken ud i varmt vand og hæld det i dejen sammen med melet. Ælt dejen samme og lad den hvile i køleskabet til næste dag.

Rul dejen ud på et melstrøet bord. Klip en julemand ud i pap ca. 30x12 cm. og skær ham ud efter skabelonen. Læg figuren på en smurt plade. Stik eller skær resten af dejen ud til små honningkager.

Bag kagerne i en varm ovn ved 200 grader C i ca. 40 minutter.

Rør Flormelis ca. 10 minutter med æggehvide og tilsæt citronsaften. Fyld glasuren i en sprøjteposen og dekorer julemanden. Pynt også resten af kagerne med glasur eller dekorer dem med et lille nisseglansbillede.





karakterer:
Opskriften er vist 11650 gange,
og udskrevet 114 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
1.3    (5 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu