Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Pomle eller boller

Pomle eller boller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse boller

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :



Ingredienser:
500 g.hvedemel
125 g.smør
50 g.gær
3 æg
2 tsk.kardemomme
1.5 dl.mælk
1.5 tsk.salt
 
Opskrift:
Varm mælken til ca. 30° Rør mælken, gær, smør og 2 æg sammen, tilsæt kardemommen og det meste af melet. Lad dejen hæve med lidt drysset mel over, indtil den fylder det dobbelte, rul dejen ud i en pølse, skær den i ens stykker, der formes til boller med let melede hænder. Sæt bollerne på en smurt plade og lad dem efterhæve ca. 15 minutter. Bollerne pensles med et sammenpisket æg og bages.

Tips:

Bollerne hørte tidligere med til alle gode kaffeborde; de smager bedst helt friskbagte og hører gerne til det, der bliver bagt lige før serveringen. Bollerne flækkes og smøres, derpå lægges de på et fad, således at de to halvdele ligger oven på hinanden med smørsiden opad. Det er herved svært at undgå at tage en hel bolle. Denne skik stammer fra en tid, hvor der var brug for "stopkager", for at man ikke skulle spise for meget af de gode tærter og småkagerne.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4    (1 stemmer)

Opskriften er vist 5141 gange,
og udskrevet 102 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Britt Henriks  -  2016-05-14 13:40:53
En rigtig dejlig opskrift 😊👍🏼 Mangler bare grader og hvor lang tid de skal bages 😉

Ingrid Jensen  -  2007-01-26 13:59:20
Det er de boller der gør størst lykke, såvel på bordet herhjemme og som gave til f eks naboer.