Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner      Debat forum

      Teknik

      BrugerserviceBismarck-eg eller kongestamme

Bismarck-eg eller kongestamme, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

KagerRet : Kager - Kager - Diverse

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt :Ingredienser:
4-5 æg
150 g.hvedemel
150 g.sukker
2 tsk.bagepulver
100 g.smør
 
 Fyld:
 Smørcreme:
100 g.chokolade
1 dl.vand
200 g.smør
50 g.sukker
3 æggeblommer
 
 Pynt:
70 g.høvlet chokolade
 
Opskrift:
Sukkerbrødsdej:
Æg og sukker piskes til en luftig masse. Melet drysses forsigtigt i, og dejen hældes straks i en bradepande, beklædt med smørsmurt papir. (Det er lettest at tage en pakke smør og høvle tynde skiver af med ostehøvlen. Hele papiret skal være smørdækket, for at kagen ikke hænger i.) Kagen er færdigbagt, når den er lidt lysebrun i kanterne. Bages ved 210° i ca. 6-8 min Så snart kagen tages ud, strøes den med flormelis over det hele og vendes ud på et andet stykke bagepapir. Derpå trækkes det første stykke bagepapir af, og kagen påstryges smørcreme og rulles forsigtig sammen, mens man forsigtigt holder den i bagepapiret. Rouladen lægges nu til afkøling på en bagerist ovenpå sammenfoldningen, så trykket fra papiret kan holde rouladen i form, indtil den er helt afkølet.

Smørcreme:
Sukkeret og vandet koges til en lage, der hældes over de sammen-piskede æggeblommer under stærk piskning, som fortsættes indtil cremen er afkølet. Det blødgjorte smør røres i cremen, kun lidt smør ad gangen. Når cremen er afkølet og smidig, kan den over damp smeltede chokolade røres i.

Når rouladen er afkølet, vil den holde formen, og man kan da dekorere dem med resten af smørcremen og pynte den med høvlet chokolade, så kagen illuderer en egestamme.

Tips:

En fin variant - ikke mindst om sommeren - er at erstatte smørcreme og chokolade med frisk hindbærsyltetøj. Det giver en let og meget velsmagende kage.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (5 stemmer)

Opskriften er vist 11346 gange,
og udskrevet 137 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu