Kylling i filodej - Pastilla

Kylling i filodej - Pastilla, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

ForretterRet : Forretter - Forretter

Hovedingrediens : Kylling - Diverse kylling

Oprindelsesland : Marokko

MarokkoIndsendt :      Red :

Ingredienser:
 Fyld:
1 kylling ca. 1.6 kg
1 stort løg finhakket
1 stor bundt bredbladet persille hakket
1 bdt.frisk koriander hakket
0.25 tsk.gurkemeje
0.25 tsk.safran malt
2 spsk.olie
1 tsk.stødt ingefær
1 tsk.kanel
3.75 dl.vand
 
 Sauce og dej:
5 æg let pisket
2.5 dl.sukker
 kanel
 nykværnet peber
500 g.filodej
250 g.usaltet smør smeltet
2.5 dl.mandler hakket
 kanel
2.5 dl.sukker
 
Opskrift:
Forvarm ovnen til 180 grader C.

Læg kyllingen, løg, persille, koriander, gurkemeje, safran, olie, ingefær og kanel i en ildfast form med vand. Sæt fadet i ovnen i 90 minutter. Tag kyllingen op av formen og afkøl. Pluk kødet af og kasser skind og ben. Skum fedtet af stegeskyen og hæld den over i en mellemstor gryde. Kog op og tilsæt æg, sukker, kanel og peber etter smag. Kog ind til den jævner sig.

Forvarm ovnen til 190 grader C. Pensl en 20 cm stor tærteform.

Læg en plade filodej i tærteformen og pensl med smeltet smør. Læg en ny plade filodej ovenpå og pensle også den med smør. Fortsæt lagene med endnu 7 plader filodej. Pensl hvert lag med smeltet smør og drys lidt hakkede mandler, kanel og sukker på den sidste plade. Hæld æggeblandingen og kyllingestykkerne i formen, bred dejen over fyldet og pensle med smør. Fire filoplader skåret runde pensles med smør og lægges over fyldet. Pensle flere filoplader og form dem til roser som lægges så at de dækker hele tærtens låg. Pensle med smeltet smør.

Steg tærten i 30-45 minutter, til den er gylden. Drys resten af blandingen med mandler, kanel og sukker over.





karakterer:
Opskriften er vist 34115 gange,
og udskrevet 446 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (59 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2011-12-31 00:56:33
det er fucking forvirret. i forhold til hvad normale marokaner laver det. hold da kæft

  -   2011-05-25 15:48:46
Skide god opskrift! Elsker den !

  -   2011-02-01 18:38:17
man kunne godt droppe sukker alt for meget sukker, kylling med sukker passer slet ikke sammen men ellers en god ret uden sukker.

  -   2010-02-04 14:19:21
Pastilla smager så skøønt, og har især været brugt som forret til bryllupper. Jeg har desværre ikke færdigheden endnu til at lave denne ret, men vil prøve at lave det efter den her opskrift, nu må vi se om opskriften kan hamle op med de marokkanske kvinders kundskaber som laver det efter øjemål. :) Vil gerne vende tilbage, og give kommentar om det, efter et familie medlem har lært mig det også og evt. tilføje/rette noget, hvis det kunne ha interesse ;)

  -   2009-10-23 15:36:04
det var en store fornøjelse

  -   2008-12-29 11:36:48
Har ikke prøvet at lave Marokansk mad før, men vi var nødt til at køre på MacD. Jeg har aldrig smagt noget så sødt (kun til kaffen) og smagen af koriander var MEGET stærk. Det er ikke lige noget for os.

  -   2005-01-01 01:01:01
ja, det er den bedste ret nogensinde mmm... Kan varmt anbefales

  -   2005-01-01 01:01:01
den bedste marokansk ret nogensinde:-)