Marcipanlagkage med ananas

Marcipanlagkage med ananas, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 12 Portioner

KonditoriRet : Konditori - Lagkage

Hovedingrediens : Diverse produkter - Marcipan

Ukendt oprindelseslandIndsendt :

Ingredienser:
 Bunde:
4 Æg
2 dl.Sukker
1 dl.Kartoffelmel
1 dl.hvedemel
0.5 tsk.Bagepulver
 
 Fyld:
3 dl.Piskefløde
2 tsk.Kakaomælkspulver
1 cnAnanas i terninger eller
 Ananasmos
 
 Pynt:
200 g.Råmarcipanmasse
50 g.Flormelis
100 g.Overtrækschokolade
1 tsk.Rød frugtfarve
1 tsk.Grøn frugtfarve
 
Opskrift:
Bunde:
Del æggene og pisk æggehviderne meget stive. Tilsæt æggeblommer og sukker under konstant piskning. Bland de to slags mel og bagepulver og bland det forsigtigt med æggemassen. Kom dejen i en velsmurt, raspet eller melet springform og bag kagen 30-40 min ved 175 grader. Prøv med en strikkepind, om kagen er færdig - hænger der ingen dej ved, er den færdigbagt. Lad kagen afkøle.

Fyld og sammenlægning:
Pisk fløden til skum og tilsæt kakaomælkspulver. Del den kolde kagebund i 3 bunde. Hæld saften fra ananas, læg halvdelen af ananasstykkerne eller- mosen og 1/3 af chokoladeflødeskummet på. Læg den sidste bund over og smør resten af chokoladeflødeskummet ud over kagen.

Pynt:
Ælt marcipanen med flormelis. Rul marcipanen ud og skær et rundt låg, som svarer til lagkagens diameter, samt et langt bånd til lagkagens sider. Læg marcipanen på kagen. Farv marcipanrester med rød og grøn frugtfarve. Form den røde del til roser, lav blade af den grønne del. Smelt chokoladen og overtræk hele kagen. Læg marcipanpynten på, inden chokoladen er størknet.


karakterer:
Opskriften er vist 16280 gange,
og udskrevet 340 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (8 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Nina M  -  2012-01-13 17:38:52
Når du fordeler chokoladeflødeskummet ud over kagen, virker det som klister, der holder marcipanen på plads på lagkagen. Laget behøver dog ikke være så tykt.

selli  -  2007-07-14 22:44:35
der står at man skal smøre det sidste chokoladeflødeskum udover kagen efter den sidste bund.. vil det sige at skummet ligesom er toppen på kagen, hvor efter der kommer marcipan på??