Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice

Iskender Kebab

Iskender Kebab, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 4 Portioner

HovedretterRet : Hovedretter - Kebab - Kabab

Hovedingrediens : Lammekød - Lammefilet

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt af : Anett

Indsendt :



Ingredienser:
 Lav din egen Döner kebab:
1000 g.lammefilet
4 store løg
1 tsk.salt
1 tsk.peber
 olivenolie
 
400 g.döner kebab skiver (hjemmelavet som ovenfor eller færdiglavet fra döner)
2 runde pita brød
2 spsk.tomat puré
2 store tomater
500 g.yoghurt naturel (gerne tyrkisk)
4 store fed hvidløg
50 g.smør
 salt
 Cayennepeber
4 store chili pebre
 
Opskrift:
Hjemmelavet döner kebab:
Lav først marinade til at marinere kødet. Riv løgene. mix salt peber olivenolie og løgmixen sammen i en skål og læg lammeskiverne i blandingen og stil i køleskab i 24 timer.

De færdigmarinerede lammestykker grilles, medens der tilføjes mere marinade indtil stykkerne er brune. Dette vil typisk tage 10-15 minutter.


Iskender:
Varm en pande op (når alt er klart skær da pitabrødet op i 3cm firkanter og del dem op i 4 portioner placer dem på 4 tallerkener). Pres hvidløg og salt og kom det i yoghurten, rør godt rundt. Kom blandingen ovenpå brødet. Kom döner kebab ovenpå brødet på de 4 tallerkener.

Skær tomaterne i halve stykker og steg dem langsomt indtil de er varme ikke for meget da de så vil blive bløde. Gør det samme med chilis.

Mix tomat puré med olivenolie og peber og varm i en lille pande, tilføj salt og kom over kebab. Pynt med de stegte tomater og chili pebre og tilføj eventuelt persille og mynte blade.

Tips:

Rigtig god fornøjelse det smager virkelig godt, men skal spises med det samme!!


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (73 stemmer)

Opskriften er vist 50666 gange,
og udskrevet 513 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

S  -  2015-12-03 18:38:44
Opskriften mangler lige det sidste pift der gør Iskender så speciel som den er: Smelt noget smør - ca. 70 g pr portion - på en pande og hæld det over den færdiglavede ret mens smører stadig er varmt. Det er bare prikken over i'et i denne ret👌🏻👌🏻

Mejsevej  -  2013-09-18 21:13:00
Må erkende at den faldt i god jord, og hurtigt lavet hvis kebabben ligger i friseren. Mums

Laila  -  2011-04-06 11:58:51
Iskender Kebab SKAL spises i Bursa, det er opfundet der og det er det eneste sted hvor man får den helt orginale ret. Ynglings retten over dem alle.

A.Andersen  -  2009-02-22 19:40:47
Jeg har smagt iskender kebab her i ishøj. Desværre laver det tyrkiske pizzaria det ikke mere. Jeg har ikke smagt bedre tyrkisk mad retten, er HIMMELSK. Alle burde smage den dejlige mad. I tåstrup kan man få maden i en lille restaurent men, den mangler det pift som gør den speciel. Nu vil jeg selv prøve at lave maden og, håber at min tyrkiske mand syntes om den. Tak for opskriften.

Turkey Nike  -  2008-10-04 12:47:09
Man kan købe den orginale i Bursa som ligger i Tyrkiet. Smager simpelhen super lækkert.

Murat  -  2008-08-25 20:27:07
Helt enig turkey... Skal have den når jeg er ferie i Tyrkiet. Den er simpelhen så lækker og fuld af smag...

turkey  -  2008-08-19 08:39:29
det er den bedste mad at spise hvergang jeg er i tyrkiet spiser den.:d