Emmerbrød med anis

Emmerbrød med anis, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 2 stk.

Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Brød uden gær

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt :      Red:


Ingredienser:
 Bageferment-fordej:
2.5 dl.vand (ca 37° C)
175 g.grahamsmel eller speltmel
0.5 spsk.bageferment-grunddej
 
 Brøddej:
6.5 dl.vand
18 g.salt (1 spsk. med lille top)
100 g.smør
100 g.sirup
2 tsk.anis
100 g.rugmel eller rugsigtemel
700 g.emmermel
300 g.sigtet speltmel
1 portion bageferment fordej
 
Opskrift:
Bageferment-fordej
laves 12-14 timer før fremstillingen af den endelige brøddej.

2½ dl vand (ca 37° C) iblandes ca 175 g grahamsmel eller speltmel til en lind dej. Der tilsættes ½ spsk bageferment-grunddej, og der røres så der kommer luft i dejen. (vedr. bageferment-grunddej, se under bagning med bageferment) Det er vigtigt, at fordejen har samme bløde konsistens som grunddejen trin 1 og 2. Henstår ved mindst 25° C i 12-14 timer (evt. natten over).

Denne fordej kan nu blive til mange forskellige brødtyper. Det bedste resultat fås hvis man bruger 1 del fordej til 3 dele brøddej. Husk altid at blande dejen i den rigtige rækkefølge: vand, det halve mel og bageferment-grunddej. Derved undgår man, at ødelægge mikroorganismerne med for varmt vand.

Gær og bageferment-fordej kan også kombineres. Det er kun nødvendigt at bruge 10 g gær pr l vand og dejen hæver da næsten lige så hurtigt som en almindelig gærdej, blot bliver brødet mange gange bedre. Men helt på højde med et rent bagefermenthævet brød kommer det ikke.


Alle ingredienser til brøddejen blandes. Dejen æltes godt sammen med fordejen og stilles på et lunt sted i 1 time.

Dejen deles i to og slås op til to brød. De lægges i smurte rustfri stålforme og stilles til hævning et lunt sted.

Når brødene er hævet ca. 2 cm op, sættes de i en 200° C varm ovn og bages i ca. 50 minutter, til kernetemperaturen er 98° C.


karakterer:
Opskriften er vist 9768 gange,
og udskrevet 139 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4    (2 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu