Tyrkiske Ravioli

Tyrkiske Ravioli, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 6 Portioner

FrokostRet : Frokost - Frokostretter

Hovedingrediens : Lammekød - Hakket lammekød

Oprindelsesland : Tyrkiet

TyrkietIndsendt :      Red:


Ingredienser:
 Fyld:
1 spsk.olie
1 lille løg fintrevet
1 rød chilli finthakket
1 tsk.kanel
1 tsk.knust nellike
500 g.finthakket lammekød
2 tsk.revet citronskal
2 tsk.frisk dild hakket
3 spsk.frisk bredbladet persille hakket
 
 Sauce:
2.5 dl.hønsebouillon
5 dl.yoghurt naturel
4 fedhvidløg knust
215 g.fuldkornsmel
1.25 dl.vand
1 æg
1 æggeblomme
1 dl.friske mynteblade finthakkede
 
Opskrift:
Fyldet tilberedes ved at varme olien i en stor stegepande, hvorefter løg, chili og krydderier tilsættes, og det steges ved moderat varme i 5 min., eller til løget er gyldent. Tilsæt det hakkede kød og rør over kraftig varme til det er godt brunet, og klumperne er løsnet op. Fjernes fra blusset, og citronskal og hakkede urter tilsættes. Sættes til side for at køle af.

Saucen tilberedes ved først at bringe hønsebouillon i kog og lade det koge ind til det halve. Derefter tages det af blusset og yoghurt og hvidløg piskes i. Smages til med salt og friskkværnet sort peber.

Mel, vand, æg og æggeblomme røres sammen i en foodprocessor, til blandingen har en konsistens af en lind dej. Kom dejen ud på en let melbestrøet bordplade. Hvis dejen er alt for klistret, skal der tilsættes lidt mere mel. (Det er meget lettere at tilsætte mere mel til en våd dej end at komme mere æg i en tør dej). Del dejen i klumper, sæt pastamaskinens valser til den største åbning, strø meget mel på dem og rul så dejen gennem maskinen. Fold dejen 3 gange, således at bredden af pastaen forbliver den samme og længden skulle nu være en tredjedel af, hvad den var. Kør dejen gennem valserne endnu en gang og gentag folde- og rulleprocessen ved at dreje dejen i en 90 grader vinkel hver gang. Dette gentages mindst 10 gange, idet maskinen og dejen strøs med mel, hvis det behøves. Når pastaen er lind, sættes valserne et hak længere ind, kør pastaen igennem og fortsæt således med at sætte valserne længere ind, til pastaen er 1 mm tyk. Dejen tildækkes og sættes til side.

Gentages med den resterende dej.

Skær dejen i 12 cm store kvadrater og placer 1 spsk. af fyldet midt på hver kvadrat, pensl kanterne let med vand og fold hver kvadrat til en triangel. Pres kanterne sammen for at lukke og læg raviolierne i et enkelt lag på en let melbestrøet bageplade. Tildækkes mens resten af raviolierne gøres færdige. Kog raviolierne få ad gangen i en stor gryde kogende vand tilsat salt i 3 min. Dryppes af og vendes i saucen.


karakterer:
Opskriften er vist 11913 gange,
og udskrevet 161 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
3.5    (19 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -  2007-11-16 16:26:23
Nice