Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Decemberbrød

Decemberbrød, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portion

Brød boller og kiksRet : Brød boller og kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mel - Diverse mel

Ukendt oprindelseslandIndsendt af : Vibeke

Indsendt :



Ingredienser:
50 g.gær
4 dl.mælk
1 æg
150 g.marg/smør
75 g.rosiner
50 g.hakket pommerans
50 g.hakket sukat
1 tsk.kanel
1.5 tsk.kardemomme
900-1000 g.hvedemel
 
 Drys:
 Perlesukker
 
Opskrift:
Mælk og smør/margarine lunes i en gryde eller microovn. Gær smuldres i den håndvarme væske og ægget tilsættes. Rosiner sukat og pommerans tilsættes sammen med sukkeret og det hele blandes godt. Krydderierne tilsættes og melet æltes/røres i til en lidt fedtet dej der kun lige akkurat slipper skålen og hænderne. Hæver lunt 45 min og formes til 2 runde brød. Kan også fyldes i 2 hjerteforme eller springforme. Klappes med våde hænder og drysses med perlesukker. Hæver igen ca 30 min. og bages derefter ved 175 grader (varmluft)eller 200 (alm. ovn) i ca. 30 min.

Tips:

Et hyggeligt brød i december. Det dufter og smager af jul og kan holde sig friskt flere dage hvis det opbevares i plastpose i et ikke for varmt skab.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
4.7    (3 stemmer)

Opskriften er vist 9274 gange,
og udskrevet 144 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

Anja  -  0000-00-00 00:00:00
Rigtig dejligt brød, som smager og dufter af jul :) Kan kun anbefales!