Mørdej:
Lav dejen i en foodprocessor. Sæt dejen koldt 1 time.
Fyld:
Smut og tør mandlerne. Tænd foodprocessoren og hæld mandlerne gennem tragten ned på den roterende kniv. Tilsæt sukker og blend til mandlerne er meget fintmalede. Tilsæt æg og citronskal. Lad maskinen køre i endnu et par sekunder.
Smør en lille bradepande på cirka 22 x 30 cm og drys den med rasp. Rul halvdelen af dejen ud og læg den i bunden af bradepanden. Fordel fyldet over i et jævnt lag. Rul resten af dejen ud, læg den over fyldet og tryk kanterne godt til. Pensl med æg.
Sæt bradepanden i en kold ovn. Indstil på 200° og bag i cirka 30 minutter. Sluk ovnen og lad kagen stå ved eftervarmen i 5-10 minutter.
Afkøl kagen i formen og skær den derefter i firkanter på tre gange tre centimeter. Der bliver cirka 70 stykker af portionen.
Tips:
Den hollandske julemand skulle tage rundt i Holland den 5. december og blandt andet ligge denne kage og andre godbidder i de træsko der er stillet frem til ham.
karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift: 3
(3 stemmer)
Opskriften er vist 7984 gange, og udskrevet 140 gange.
Kommentarer
Der er ikke tilføjet nogen kommentar til denne opskrift endnu
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider