Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Vanille karameller

Vanille karameller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal: 1 Portioner

SlikRet : Slik - Karameller

Hovedingrediens : Diverse produkter - Sirup

Ukendt oprindelseslandIndsendt :



Ingredienser:
1 dl.lys sirup
2 dl.sukker
2 tsk.vanillesukker
3 dl.piskefløde
1 spsk.smør eller margarine
 
Opskrift:
Sukker, sirup, smør og fløde røres sammen i en tykbundet gryde og varmes op til kogepunktet. Koges ca. 45 min., til termometret viser 120 grader, eller en dråbe stivner til en blød, sej kugle i koldt vand. Der røres jævnlig i massen. Efter der er slukket, tilsættes vanillesukker. Karamelmassen røres blank og jævn, mens den afkøler så meget, at den ikke flyder, når den hældes op. Afkøles og ridses i firkanter med en kniv dyppet i olie. Når karamellerne er helt stivnede, skæres de fra hinanden med en skarp kniv. Karamellerne pakkes ind i papir, der ikke klæber til karamellerne, f.eks. cellofan eller folie.


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.2    (36 stemmer)

Opskriften er vist 24867 gange,
og udskrevet 422 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

  -  2015-12-02 19:40:58
da jeg lavede karameller for mange år siden tror jeg det kogte i 20 min og lavede prøve i vand brugte i termometer. de blev altid gode. jo længer de kogte jo hårdere.

ole  -  2013-01-24 17:57:30
de blev sku gode, men lidt hårde......

lars  -  2013-01-24 17:56:54
Hej, da jeg prøve at lave dem efter opskriften synes jeg at de blev lidt hårde i det....

Henrik  -  2012-12-17 18:30:01
Hejsa syntes de bliver porøse og smuldre, skal de det? Gjorde som der står

Pernille  -  2010-02-12 16:21:44
Jeg vil rigtig gerne have svar på, om man ikke kunne lade massen koge i kortere tid? jeg har nemlig en veninde, dar har en opskrift på kortere tid. på forhånd tak