Forside

      Kategorier

      Udvidet søgning

      Madplaner



      Debat forum

      Teknik

      Brugerservice















































Anderledes frikadeller

Anderledes frikadeller, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
HovedretterRet : Hovedretter - Farsret - Farsretter

Hovedingrediens : Svinekød - Hakket svinekød

Oprindelsesland : Danmark

DanmarkIndsendt af : Pine

Indsendt :


Anderledes frikadeller, billede 4 Anderledes frikadeller, billede 1 Anderledes frikadeller, billede 2 Anderledes frikadeller, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
150 gram Bacon i tern
   
500 gram Svinekød, hakket ca. 10 % fedt
200 gram Revet ost, mozzarella 45+ Revet:
1 spsk. 3 gram
1 spsk 10 gram
1 dl. 40 gram
1 Æg 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
1 dl. Havregryn, finvalsede 1 tsk. 1.5 gram
1 spsk. 5 gram
1 dl. 30 gram
1 dl. Sødmælk 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 fed Hvidløg Et almindeligt fed hvidløg vejer ca. 4 gram.
  Cajun krydderi
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
   
Opskrift:
Bacon ristes sprøde på panden.

Så blandes alle ingredienserne sammen.

Formes til frikadeller og lægges på bagepapir på en bageplade.

Bages i ovnen i ca. 30 minutter ved 200 grader C alm. ovn.

Tips:

cajun krydderi:
2½ tsk paprika, edelsüss
2 tsk fint salt
2 tsk hvidløgspulver
1 tsk stødt sort peber
1 tsk cayenne-peber
1 tsk tørret oregano (hak det evt. helt fint)
1 tsk tørret timian (hak det evt. helt fint)


karakterer:
Bedømmelse af denne opskrift:
3.4    (133 stemmer)

Opskriften er vist 158105 gange,
og udskrevet 3540 gange.
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)
Energi:
KJ total 9162 (2181 kcal)
KJ pr. Pers. 2290 (545 kcal)
Vægt ialt 1062 gram
Vægt pr. Pers. 265 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 862 KJ (205 kcal)
Protein 17.6 gram
Fedt 13.9 gram
Kulhydrat 3.1 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig

Kommentarer

elly  -  2017-05-04 11:37:10
Næsten som en go´opskrift fra LCHF, bare udskift havregryn med PO-fiber......

Josefine  -  2014-09-15 12:08:24
De smager super godt!

julie  -  2013-10-15 21:51:42
Er de fryse egnet?

  -  2012-12-12 17:57:56
Vil umiddelbart sige, at det fine salt kan stødes (fra alm. Køkkensalt) i en morter (sammen med de andre tørrede krydderier).

kenneth  -  2012-07-08 18:48:30
skal der ikke lidt bindemiddel i form a lidt mel

Torben Nykøbing Sj  -  2010-03-03 01:08:10
En sikker vej til succes - næste gang udelader jeg oregano og timian - frikadellerne bliver helt utroligt lækre, når man følger denne opskrift.

MB  -  2009-10-29 09:29:34
Det er ikke svært at sætte fedt procenten ned i denne opskrift: Brug skummetmælk i stedet for sødmælk, kalkun bacon i stedet for svinebacon og mager ost i stedet for 45%...;-)

Beth  -  2008-07-23 11:26:51
Smager dejligt! Også dagen efter kolde. (Min mand vil dog hellere have gammeldags frikadeller).

juliesr  -  2008-05-30 13:20:20
hvorfor er det al alting skal være så fedtfattigt? Nogen af os kan jo godt lide god fed mad;)

Annette  -  2007-05-03 09:45:36
Der var heller ikke skrevet at de var fedfattige nogen steder vel ;O)

olsen  -  2007-02-13 16:21:38
det er jo også ideén med at stege dem i ovnen istedet for at de skal ligge og suge fedtstof på en pande.....kanon frikadeller ;o)

loppen  -  2007-02-13 16:19:42
der er jo ingen der siger du skal spise dem alle sammen selv.....

Birgitte  -  2007-01-09 09:12:35
Man kommer til at veje 100 kg. De er mega fedende

james  -  0000-00-00 00:00:00
de bedste frikadeller jeg har smagt ;o)

Gitte  -  0000-00-00 00:00:00
De blir langt bedre hvis de blir stegt på en pande